LIVE: Démonická dvojka The.Switch a Smrtislav se předvedla v Praze, zazněla nová alba

Vydáno 21.11.2016 | autor: Hana Bukáčková

Kapely Smrtislav a The.Switch zavítaly v rámci svého menšího společného turné i do Prahy. Pro druhé jmenované to byl svým způsobem speciální večer, protože křtili své nové stejnojmené album, které natočili po deseti letech. 

LIVE: Démonická dvojka The.Switch a Smrtislav se předvedla v Praze, zazněla nová alba Démonická dvojka The.Switch a Smrtislav se předvedla v Praze, zazněla nová alba


THE.SWITCH + SMRTISLAV
PALÁC AKROPOLIS
18. 11. 2016

Večer odstartoval Tuzex se svým projektem Smrtislav, který hrál songy ze svého debutu Notorickej samotář. Sál byl z více jak půlky zaplněn, skalních i "neskalních" fanoušků Smrtislava se sešlo dost. Nejen jeho texty, které jsou mírně depresivní, lehce realistické, a přece myšleny s nadsázkou, jsou předností kapely. 

LIVE: Křest bez křtu: Smrtislav a jeho Notorickej samotář zatemnili Café V lese

Tuzex imponoval svým klasickým výstředním vzezřením, ze začátku schovaný v kapuci, kterou zhruba v půlce vystoupení sundal, a ukázal nám tak svůj charakteristický účes, který k němu patří. Jeho specifický hlasový projev a syrový alternativní rock nás vrací zpět do devadesátých let, kdy byl rock na pomyslném vrcholu slávy. 

NÁVRAT THE.SWITCH

O poznání větší nasazení předvedli The.Switch, kteří rozproudili všechny póry dychtivých fanoušků svým hardcorem. Kapela je v tomto směru legendou, i když svou tvorbu mísí s prvky crossoveru a rocku. Sál se rázem naplnil. Není se čemu divit, dlouho o nich nebylo nic slyšet,fanoušci proto byli řádně natěšení. Dali ochutnat z nového alba s prostým názvem The.Switch, včetně songů Tváře a Kam vedou naše kroky, ke kterým jsou čerstvě i klipy.

vložte odkaz, text nemažte

Svoji energii přenesli na fanoušky. Možná se čekala větší podpora - na žádný větší kotel nedošlo. To bylo dáno také tím, že kapela nehraje uplně "zběsilý a agresivní" styl hardcorové muziky, ale i klidnější pasáže. 

The.Switch představují nové album po deseti letech v klubech, se Smrtislavem zahrají i v Praze

Nekompromisní charismatický "kazatel" Štěpán si všechny rázem podmanil. Lví podíl na tom měly texty, které jsou v tomto žánru raritou na scéně. Mají hloubku, přitom nezní jako zavedené klišé, i když většina obsahu je o lásce. Textařsky se na písních podílel Tomáš Tajchner, kterému se dostalo té cti, že byl hlavním kmotrem nové desky.



Křtilo se tvrdým alkoholem, ne žádné nudné šampáňo. Překvapením večera byl Michal Skořepa ze Stroy, který si s nimi vystřihl i jednu z novinek. Štěpán se nezapomněl zmínit o jejich dokumentu z průběhu nahrávání alba za "velkou louží".

Koncert působil velmi démonicky, fanoušci v předních řadách vzhlíželi ke zpěvákovi Štěpánovi jako ke své modle. Ten často při instrumentálních pasážích koukal upjatě do prázdna. Jednalo se ale o velmi silný niterný zážitek, který nikoho nenechal na pochybám, že The.Switch jsou zpět.

text a video: Hana Bukáčková, foto: Pavel Mužák

Témata: The.Switch, Smrtislav, koncerty, turné, hardcore

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít