Emeli Sandé přijede v únoru poprvé do České republiky

Vydáno 28.11.2017 | autor: redakce

Emeli Sandé, vítězka Brit Awards a jedna z nejprodávanějších britských umělkyň této dekády, zazpívá poprvé před českým publikem v pražské O2 areně. Stane se tak 20. února 2018. 

Emeli Sandé přijede v únoru poprvé do České republiky Emeli Sandé přijede v únoru poprvé do České republiky

Třicetiletá Emeli Sandé se na hudební scéně objevila v roce 2011, kdy představila první singl Heaven. Celosvětového úspěchu pak dosáhla o rok později se svým debutovým albem Our Version of Events, které se drželo deset týdnů v čele britských žebříčků, celkově pak dlouhých 67 týdnů v TOP 10. Za tuto desku, která obsahovala takové hity jako Read All About It, Next To Me či My Kind of Love, získala ocenění Brit Awards pro nejlepší album roku 2012, stejně tak zvítězil i singl Read All About It a Emeli Sandé se stala nejlepší umělkyní roku.

RECENZE: Emeli Sandé v Royal Albert Hall - skromný večírek na úrovni

Kritiky oceňovaná zpěvačka s nespornými pěveckými kvalitami a širokým hudebním záběrem sklízí úspěchy i jako autorka písní. Její skladby mají v repertoáru například Rihanna, Alicia Keys, Leona Lewis a řada dalších. Samotná Sandé se pak netají tím, že ji v její vlastní tvorbě ovlivňují osobnosti jako Nina Simone, Joni Mitchell, Lauryn Hill nebo Amy Winehouse.

Až v roce 2016 vypustila Emeli Sandé do světa druhou desku Long Live the Angels. Tu nyní spolu s hity z debutu představí živě u nás.

tz, jm

Témata: Emeli Sandé, Long Live The Angels, O2 arena

zavřít