Japonské ženské trio Shonen Knife se vrací do Prahy, zahraje v Rock Café

Vydáno 01.03.2023 | autor: iREPORT

Už více než čtyřicet let brázdí japonská ženská kapela Shonen Knife po hudebním světě. Její styl vychází z garage rocku šedesátých let a melodického punk rocku, zejména z tvorby skupiny The Ramones. V Praze se po ročním covidovém odkladu představí v neděli 26. března v Rock Café.

Japonské ženské trio Shonen Knife se vrací do Prahy, zahraje v Rock Café Japonské ženské trio Shonen Knife se vrací do Prahy, zahraje v Rock Café

Nejen The Ramones zásadně ovlivnili tvorbu a směřování Shonen Knife, podobně zásadní pro ně byla i Nirvana. S těmi odehráli hned několik turné po Velké Británii a USA a členové obou kapel byli dobří přátelé. Jejich úplné kořeny ale sahají až do roku 1981, kdy sestry Naoko a Atsuko Yamanovy skupinu založily.

V Praze se Shonen Knife představily naposledy v roce 2019, kdy vyprodaly strahovskou Sedmičku. Nyní je na řadě Rock Café, kde nám tento japonský úkaz dokáže, že i po 40 letech hraní jde z pódia rozdávat řádnou dávku energie a lásky k hudbě – to ve už v neděli 26. března.

FB událost
Vstupenky

TZ, foto: archiv Shonen Knife
Témata: Shonen Knife, Rock Café, Praha

zavřít