Koncerty? Možná už v březnu, připustil Jan Blatný

Vydáno 19.02.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného existuje možnost, že by se od poloviny března mohly požádat hromadné akce. Podmínkou by byl negativní PCR test provedený v den události.

Koncerty? Možná už v březnu, připustil Jan Blatný Koncerty? Možná už v březnu, připustil Jan Blatný

Čtvrteční zápas Evropské ligy, v rámci kterého se střetla pražská Slavia s anglickým Leicesterem City, byl jakýmsi pilotním projektem. Měl odhalit, zda může dojít k přenosu nákazy koronavirem, případně do jaké míry, pokud všichni zúčastnění podstoupí PCR testy.

Česko jako Půlnoční království. Prymula vyhlásil zákaz zpěvu, s koncerty je konec

Na páteční tiskové konferenci se tak novináři ministra zdravotnictví zeptali, zda by testování mohlo zpřístupnit lidem hromadné akce. Ten odpověděl, že v podstatě ano. „Principem těchto pilotních projektů je, že třeba na těch koncertech vznikne nejbezpečnější místo na zemi, protože všichni lidé, kteří třeba na tom koncertě budou, tak budou muset mít, včetně té nejposlednější paní uklízečky, aktuální PCR test z toho dne. Pořadatelé to budou schopni zajistit,“ citoval Blatného portál novinky.cz.

Výhledově by se podle něj mohly hromadné akce začít pořádat už v polovině března. Události, kterých by se lidé mohli zúčastnit pouze pod podmínkou PCR testu provedeného v daný den, by totiž patřily mezi bezpečné, protože by na nich nemohlo dojít k přenosu nákazy.

red, foto: Petr Klapper
Témata: Jan Blatný, koncert, akce, koronavir, PCR test

zavřít