Linkin Park se se svým In The End stali první nu-metalovou kapelou, která dosáhla miliardy přehrání na Spotify

Vydáno 08.06.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Linkin Park jsou první nu-metalovou kapelou, která dosáhla miliardy přehrání na Spotify. Konkrétně se jí to povedlo s písní In The End z debutu formace Hybrid Theory.

Linkin Park se se svým In The End stali první nu-metalovou kapelou, která dosáhla miliardy přehrání na Spotify Linkin Park se se svým In The End stali první nu-metalovou kapelou, která dosáhla miliardy přehrání na Spotify

Píseň In the End formace Linkin Park slaví za poslední rok druhou miliardu. Zatímco v červenci loňského roku dosáhla tohoto počtu přehrání na Youtube, letos se to songu podařilo na streamovací platformě Spotify. In The End se tak stala první nu-metalovou skladbou, která podobného úspěchu dosáhla.

RECENZE: Monument Linkin Park bourat netřeba. Hybrid Theory ve zkoušce času obstálo, k rabování archivů nedošlo

Jak přiznal v dřívějších rozhovorech Chester Bennington, píseň se původně neměla na debutové desce formace vůbec nacházet. "Vlastně jsem se tenkrát rozhodl, že ji přenechám ostatním lidem, kteří jsou talentovanější v tom vybrat si song, který se lidem bude líbit. Teď ale In the End miluju, je to opravdu skvělá skladba."

Song byl vydaný jako druhý singl z debutového alba Linkin Park. Ačkoliv se Benningtonovi původně nelíbila, srdce fanoušků si našla téměř okamžitě. Velkou popularitu díky ní získal mimo jiné Mike Shinoda, který má v písni unikátní klavírní part. Píseň dosáhla vrcholu hned v několika světových hitparádách v čele americké Billboard Hot 100 a dnes patří mezi nejznámější skladby Linkin Park.

redakce, foto: promo kapely
Témata: Linkin Park, Chester Bennington, Mike Shinoda, In the End, Hybrid Theory

zavřít