Nicki Minaj vystoupila za peníze angolského diktátora. Organizace za lidská práva ji kritizují

Vydáno 21.12.2015 | autor: redakce

Ostré kritice čelí v posledních dnech americká rapperka Nicki Minaj. Souhlasila totiž s koncertem v Angole, kde za údajně velmi vysokou finanční sumu vystoupila na vánočním večírku firmy Unitel, která je spojována s tamním prezidentem Jose Eduardem dos Santosem. Ten v zemi udržuje diktaturu. 

Nicki Minaj vystoupila za peníze angolského diktátora. Organizace za lidská práva ji kritizují Nicki Minaj koncertovala v Angole

Koncert v Angole proběhl o víkendu a světové organizace bojující za lidská práva se mu snažily zabránit. "Nicki Minaj je globální umělkyní. Neexistuje důvod, proč by měla obchodovat právě se zkorumpovaným angolským diktátorem a podporovat jeho rodinnou firmu," řekl například Thor Halvorssen, prezident americké organizace The Human Rights Foundation. Ta interpretce dokonce zaslala dopis, ve kterém argumentovala, proč by neměla angolského despotu touto cestou podpořit.

Rozuzlení twitterové přestřelky: Taylor Swift se omluvila Nicki Minaj

Nicki Minaj se ale odradit nenenachala, a dokonce během návštěvy Angoly zásobovala svůj Instagram fotkami z cesty, kterou pojala jako výlet. Navrch přidala i nějaké to video. 

73letý Dos Santos je prezidentem Angoly od roku 1979. U moci se přitom udržuje používáním zastrašovacích metod, údajně podporuje korupci a manipuluje s výsledky voleb. Není to tak dlouho, co se v Angole za totožných podmínek objevila i Mariah Carey. Také ona přijala tučný šek, který prý zahrnoval celkem 7číselnou částku v dolarech.

NME, jm

zavřít