RECENZE: Ariana Grande je školačkou se slůvkem "sexy" na rtech

Vydáno 30.05.2016 | autor: Tomáš Navrátil

Ariana Grande byla ve svých začátcích vnímána jako další hvězdička, která rychle vystoupá vzhůru a vzápětí zapadne a už po ní Disney ani Nickelodeon studio neštěknou. Slečna s očima vyplašené laně se ale překvapivě zuby nehty drží na předních příčkách hitparád už nějaký ten rok. Jenže zjevná snaha být mladší verzí Mariah Carey jí zatím vychází tak nějak napůl.

RECENZE: Ariana Grande je školačkou se slůvkem RECENZE: Ariana Grande je školačkou se slůvkem „sexy“ na rtech


Ariana Grande

Dangerous Woman

Skladby:
Moonlight, Dangerous Woman, Be Alright, Into You, Side To Side (feat. Nicki Minaj), Let Me Love You (feat. Lil Wayne), Greedy, Leave Me Lonely (feat. Macy Gray), Everyday (feat. Future), Bad Decisions, Thinking Bout You

11 trax / 40 min

vložte odkaz, text nemažte

Vydavatel: Universal Music

NEBEZPEČNÁ ŽENA, NEBO HOLČIČKA?

Nové, už třetí studiové album dostalo název Dangerous Woman a Ariana se nám snaží ukázat svoji pozici femme fatale - tedy osudové ženy, která jediným pohybem řasy u levého oka položí muže do kolen. Sice má Ariana řasy dostatečně dlouhé, ale její vzhled lolitky ze základní školy jí v té osudovosti dost překáží. A taková je celá nová deska -  podle názvů písniček dospělá a sexy, náladou ale směřuje k popu pro náctileté. Nutno aspoň říct, že k tomu nejlepšímu, co se nyní dá sehnat.

VIDEO: Ariana Grande je ve Focus vyumělkovanou panenkou

Dangerous Woman je takovou best ofkou toho nejlepšího ze současného popu. Tvůrčí tým, který se kolem Ariany Grande motá, čítá ansámbl zkušených producentů, co za pomoci samotné zpěvačky připravili něco málo z taneční, r'n'b i reggae hudby. Na předchozích deskách Ariana často sázela jen na svůj "nejvyšší tóny zpívající" hlas (odtud přirovnání k Mariah Carey). Hlasové veletoče mířící nahoru a hned zase dolů ale ke konci poslechu začaly dost nepříjemně lézt na ušní bubínky. K prospěchu jí samotné tento nešvar na novém albu trochu omezila. Její síla už netkví v momentech osudového vysokého tónu, ale v chytlavých melodiích s patřičnou dynamikou. Taková je závěrečná Thinking Bout You. Sice tu Ariana zpívá tak silně, že by se před ní schovávaly i palmy na floridské pláži, ale v kombinaci s hutnými beaty a frázováním refrénu to najednou ničemu neškodí.

PŘEDVÍDATELNÝ, ALE DOBRÝ POP

Zbytek alba ale odsýpá spíše ve svižném tempu. Na diskotékový parket zve například návyková Into You, karibskými tóny ovlivněná Be Alright nebo funky Greedy. Populární reggae pak představuje Side To Side, kde vypomohla "featuring queen" Nicki Minaj, pro kterou tato píseň znamená už 161. zářez co se týče hostování u jiných interpretů. Všechny songy jsou vybroušené do posledního detailu a mají jasný tah na branku. Vlastně je celé album až moc předvídatelné, ale holce je 22 let a chce především bavit a to se jí daří.

K albu Dangerous Woman sedí především přízvisko "aktuální". Bude se jednat o počin, který sedne jen a pouze této sezóně a příští rok se zase zaměříme na její novou tvorbu. Ariana Grande tak klame tělem. Na první pohled v ní pořád vidíme dvanáctiletou holku, která válí jako Dorotka ve školní muzikálové verzi Čaroděje ze země Oz. A tato holčička chce být najednou dospělou a nezávislou sexy dračicí, která se obléká do černého latexu s pořádně vyšponovaným poprsím. Nicméně její pronikavé oči přeci jen říkají něco jiného. Nebezpečná žena? Ještě ne...

BEST TRAX: Into You, Side To Side, Thinking Bout You
ZKUS TAKY: Ariana Grande - My Everything, Mariah Carey - Memoirs Of An Imperfect Angel

Tomáš Navrátil

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít