Pekelný ostrov přiveze britské hvězdy Sweet, v Holýšově vystoupí i Olympic nebo David Koller

Vydáno 05.07.2017 | autor: redakce

Svou druhou pětiletku načíná rockový ope air festival Pekelný ostrov. I v roce 2017 čeká na návštěvníky našlapaný program. Ani letos nebude přetržena šňůra hostů z britských ostrovů. Těšit se tak můžeme na rockovou hvězdu světového formátu - britskou kapela Sweet. Festival proběhne 7. a 8. července v Holýšově, warm-up pro nedočkavé je na programu už 6. července.

Pekelný ostrov přiveze britské hvězdy Sweet, v Holýšově vystoupí i Olympic nebo David Koller Pekelný ostrov přiveze britské hvězdy Sweet, v Holýšově vystoupí i Olympic nebo David Koller

V 70. letech si kapela The Sweet doslova podmanila hudební svět. Dosud prodali 55 milionů alb a dodnes dokáže vyprodávat koncerty. Jejich hity jako Fox on the Run, Ballroom Blitz, Love is Like Oxygen nebo Teenage Rampage, dobyly vrcholky hitparád.

V Holýšově odstartoval ďábelský mejdan. Festival Pekelný ostrov vítá Rybičky 48 nebo Chinaski

Sweeti nebudou ale jedinou hvězdou na holýšovském open-airu. Nováčkem na festivalu budou také Olympic v čele s Petrem Jandou, který před nedávnem oslavil své 75. narozeniny. Na pódiu se stále cítí jako doma. Kapela Olympic během pětapadesáti let existence vydala 20 studiových alb, desítky výběrovek a odehrála více než 7 tisíc koncertů.

vložte odkaz, text nemažte

Premiérově se na festivalu také představí další významný českých hudebník, a to David Koller se svoji kapelou. Těšit se samozřejmě můžeme i na hity z repertoáru Lucie. Tradičně se představí hudební cirkus v podání kapely Walda gang. Chybět nebudou ani tradiční účinkující Pekelného ostrova, jako jsou Harlej, slovenští Ine Kafe, Doga, Komunál, Vypsaná fixa, či Alkehol. Po loňské pauze se také opět vrací Dymytry nebo Katapult v čele s Oldou Říhou! Přijede i Rybičky 48.



Nejen rockem ovšem bude žít Pekelný ostrov. Pořádně od plic si v rámci podvečerního programu budeme moci zazpívat nesmrtelné české hity společně s Jaroslavem Uhlířem.  Na festivalu dále vystoupí Traktor, Trautenberk, Metalinda, Krucipüsk, Doctor P.P. a řada dalších.

Pro festivalové ultras začíná festival již ve čtvrtek zahřívacím večírkem pro nedočkavé. Ten bude opět před areálem a zdarma. Kdo dorazí již ve čtvrtek, získává výhodu ve výběru lepšího místa na stanování, ale také se může již nechat opáskovat a vyhnout se pátečnímu návalu, což se v loňském roce velmi osvědčilo.



Šestý ročník opět chystá řadu novinek a překvapení. Pekelný ostrov se každý rok snaží zvyšovat komfrot návštěvníků. Po loňské vysoké návštěvnosti se v roce 2017 plánuje zvětšení areálu. I letos bude k dispozici úschovna, bankomat, možnost dobíjení telefonů, sprchy, možnost parkování pro karavany a mnoho dalších. Zachována také zůstane možnost získání žetonů na pivo zdarma, a to za každých vytříděných 30 použitých kelímků.

Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P budou mít opět nárok na snížené vstupné. Nárok na slevu ze vstupné mají také dárci krve po předložení průkazu dárce. Jednou z velmi viditelných novinek bude i rozšíření V.I.P. zóny o typický anglický autobus doubledecker. Pro návštěvníky s V.I.P. vstupenkou bude v červeném dvoupatrovém autobusu zajištěn servis první pekelné třídy. Pivo do skla, káva z porcelánu, grilování a především nezapomenutelný výhled z terasy na vrcholu autobusu. V prodeji je ještě posledních několik kusů V.I.P. vstupenek za 1 500,-Kč. Klasické vstupné moemntálně seženete za 550 Kč, na místě bude stát 750 Kč. 

tz, jm, foto: Jana Braunová

Témata: Sweet, Olympic, David Koller, Walda Gang, Harlej, Komunál, Alkehol, Pekelný ostrov

zavřít