U2 „vyrazili“ na virtuální turné, první koncert už mají za sebou

Vydáno 20.03.2021 | autor: redakce

Konání akcí je ve spoustě států světa stále zakázáno. Místo skutečného turné se tak kapela U2 rozhodla „vyrazit“ alespoň na to virtuální. Během čtyř týdnů odvysílá na Youtube svá nejlegendárnější vystoupení. První mohli fanoušci formace vidět už 17. března, kdy U2 zavzpomínali na koncert ve Slane Castle.

U2 „vyrazili“ na virtuální turné, první koncert už mají za sebou U2 „vyrazili“ na virtuální turné, první koncert už mají za sebou

U2 vzpomínají v rámci série The Virtual World na své nejlegendárnější koncerty. Každou show navíc uvádějí speciální hosté. Zatímco na prvním vystoupení diváky přivítal Dermot Kennedy, na dalších streamech se mohou těšit na kapelu Fontaines D.C., zpěvačku Carlu Morrison a rockovou formaci Feu! Chatterton.

RECENZE: U2 agitují, ale nedaří se jim chytit za srdce

První koncert ze Slane Castle v County Meath mohli fanoušci U2 vidět už 17. března, další koncerty jsou pak naplánované na 25. března (Red Rocks, 1983), 1. dubna (Popmart, Mexiko, 1997) a 10. dubna (Paříž, 2015).

„Pamatujeme si každou naši show, ale tyhle čtyři jsou pro nás něčím speciální,“ uvedla kapela. „Jde o nejikoničtější vystoupení v historii kapely, a také v rockové historii. U2 se drží na vrcholu rockové scény už čtyři dekády. Když vystupují, svět o tom vždycky ví. Jejich koncerty vždy lákaly fanoušky po celém světě,“ uvedl Dan Chalmers ze společnosti Youtube.

red, foto: archiv iREPORT
Témata: U2, online koncert, The Virtual World, turné

zavřít