Únor se živou hudbou: Přehled chystaných online koncertů

Vydáno 12.02.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Česká republika je stále v nouzovém stavu. Zákaz koncertování před publikem i nadále trvá a interpretům nezbývá nic jiného, než se opět uchýlit k živému streamování. Přinášíme vám přehled živých virtuálních vystoupení, které proběhnou v nadcházejících dnech.

Únor se živou hudbou: Přehled chystaných online koncertů Únor se živou hudbou: Přehled chystaných online koncertů


Láska
, 17. února

Praha 1 se přizpůsobila aktuální situaci a rozhodla se pokračovat v komornějších online koncertech streamovaných na svém webu či facebookových stránkách. 17. února bude jejím hostem muzikant Láska.

Mirai, 18. února

Mirai Navrátil se v livestreamu TCL Electronics představí v rámci Little Friday Session, a to bez své kapely. Jak mu to půjde samotnému? Živé vysílání začne v 18 hodin.

Tomáš Klus, 20. února

Tomáš Klus se se svými fanoušky spojí ve virtuálním světě už potřetí. Svůj koncert odstartuje symbolicky ve 20:21 a na rozdíl od předchozích livestreamů vystoupí zcela sám. Dostupný bude pouze pro členy jeho KLUBU KLUS. Další exkluzivní koncert plánuje na 27. února, zda se na něm představí jen s Jirkou Kučerovským, nebo s celou kapelou, zatím drží v tajnosti.

ROZHOVOR | Tomáš Klus: Posral mě pták, budu mít dnes štěstí aneb Z očí do očí na schodech pod Žižkovskou věží

Tata Bojs, 21. února

Tata Bojs vydali nedávno desku Jedna Nula, kterou jim stávající opatření brání pokřtít. Rozhodli se tedy oslavu nové nahrávky přesunout do online prostoru, ve kterém se spojí se svými fanoušky už 21. února. Koncert odehrají v Airship Online Studio Do+, vstupenky za odkaz na stream se pohybují v rozmezí 350 až 1.000 korun.

Tereza Balonová, 21. února

Pokud vám chybí koncerty, kromě Tata Bojs si v neděli 21. února budeme moci pustit také online koncert zpěvačky Terezy Balonové. „Můžete jej zdarma sledovat na Facebooku či YouTube anebo jej podpořit dobrovolným vstupným a získat několik výhod navíc, včetně podepsaného CD,“ uvádí Universal Music.

Miro Žbirka, 27. února

Miro Žbirka myslí i na své příznivce žijící ve Velké Británii. Živě se s nimi spojí z pražského Lucerna Music Baru 27. února ve 21 hodin. Spolu s fanoušky z UK budou moci koncert sledovat samozřejmě i ti domácí. A zdarma!

ROZHOVOR | Miro Žbirka: Člověk občas musí riskovat

Národ Sobě – Kultura Tobě, 27. února

Tři desítky umělců se v sobotu 27. února připojí k výzvě na podporu české kultury. Festival z Národního divadla bude v přímém přenosu vysílat ČT Art. Na pódiu se sejdou umělci mnoha žánrů, mezi nimi například Michal Prokop, Dan Bárta, Václav Neckář, Miro Žbirka, Monkey Business, Wohnout, Mig 21, 7krát3, Ivan Hlas, Ondřej Ruml, PSH, DJ Roxtar nebo Klára Vytisková. Klasickou hudbu bude reprezentovat orchestr Opery Národního divadla pod vedením Jaroslava Kyzlinka nebo houslový virtuos Pavel Šporcl.
Představí se i herci Vladimír Javorský, Anna Fialová, Balet ND nebo cirkus La Putyka.

Text: Andrea Štipčáková, foto: archiv iREPORT
Témata: Láska, Tomáš Klus, Tata Bojs, Tereza Balonová, Miro Žbirka, Národ Sobě

zavřít