VIDEO: Připomeňte si Lemmyho. Na známkách i z koncertu, který odehrál pár týdnů před smrtí

Vydáno 18.05.2016 | autor: redakce

Fanoušci metalových legend Motörhead mohou znovu vzdát poctu zpěvákovi Lemmymu, který loni v prosinci zemřel. Kromě chystaného posledního živáku se totiž v prodeji objevila i jeho vlastní edice poštovních známek. Ale pozor - jsou jen pro vyvolené. 

VIDEO: Připomeňte si Lemmyho. Na známkách i z koncertu, který odehrál pár týdnů před smrtí Lemmy má vlastní edici známek

Prvním zádrhelem je, že známky s Lemmym lze pořídit pouze v Německu. Vydává je totiž Německá pošta ve spolupráci s deníkem Bild. Prodávat se budou pouze měsíc - zájemci je mohou kupovat od 17. května do 17. června. Pokud ovšem na opozdilce nějaké zbudou, vyrobeno jich totiž bylo pouze 7 777. Nutno také říci, že sběratelský kousek je dražší než standardní známky - série deseti známek stojí 18 eur. 

Další příležitost, jak na Lemmyho zavzpomínat, bude nový živák dnes již nehrajících Motörhead. Díky tomu, že Kilmister vystupoval  i přes znatelné zdravotní problémy až do své smrti, se k fanouškům dostane záznam z koncertu v Mnichově v listopadu 2015, kdy měl před sebou poslední týdny života. Clean Your Clock vyjde 27. května na CD, DVD, Blu-ray i vinylu. Videoupoutávku najdete níže.

zavřít