We Are Domi postoupili do finále Eurovize

Vydáno 13.05.2022 | autor: redakce

Dominika Hašková s kapelou We Are Domi postoupila do finále Eurovize. Češka vystoupila s písní Lights Off v samotném závěru semifinálového programu, o vítězství se utká v sobotu 14. května s dalšími čtyřiadvaceti interprety.

We Are Domi postoupili do finále Eurovize We Are Domi postoupili do finále Eurovize

Píseň Lights Off, s níž We Are Domi na Eurovizi soutěží, vznikla ve spolupráci s Abigail Frances Jones a producentem Einarem Kvaløy Eriksenem na songwriting kempu pořádaném Janem Vávrou. „Song jsme složili velice rychle, slova jsem dávala dohromady s Abbi (zpěvačka, s níž kapela na kempu tvořila (pozn. red.). Nic jsme nepromýšleli, nepsali jsme píseň pro Eurovizi. Šlo o něco, co nás v ten moment bavilo,“ prozradila zpěvačka v rozhovoru pro iREPORT.

ROZHOVOR | Dominika Hašková (We Are Domi): Sice nemám perfektní češtinu, ale v krvi mi koluje česká krev

 Jak uvádí sama Hašková, je o tom, jak bývají mladí lidé ztracení v životě. „Ráda říkám, že naše písnička je o tom, jaké je to vyrazit ven, když prší a tobě se chce tancovat a zároveň plakat,“ prozradila České televizi.

Ve čtvrtečním semifinále vystoupili We Are Domi až v samotném závěru. Jejich show doprovodilo tři tisíce světel, na pódiu pak byla pouze kapela bez tanečníků. Jak již dříve Hašková uvedla, cíl měla jediný – aby její vystoupení vypadalo dobře a autenticky.

Finále proběhne v Turíně už 14. května. We Are Domi se v něm utkají s dalšími čtyřiadvaceti interprety včetně Ukrajiny, které mnohé sázkové kanceláře přisuzují vítězství. Šlo by o další způsob, jak Rusku ukázat, na čí straně Evropa stojí.

red, foto: IG We Are Domi
Témata: We Are Domi, Dominika Hašková, Eurovize, semifinále, finále, Turín

zavřít