Zemřel Hamilton Bohannon, disco hvězda sedmdesátých let. Hrál s Jimim Hendrixem i Steviem Wonderem

Vydáno 27.04.2020 | autor: redakce

Ve věku 78 let zemřel americký hudebník Hamilton Bohannon, známý také jen jako Bohannon. V sedmdesátých letech byl významnou tváří disco kultury.

Zemřel Hamilton Bohannon, disco hvězda sedmdesátých let. Hrál s Jimim Hendrixem i Steviem Wonderem Zemřel Hamilton Bohannon, disco hvězda sedmdesátých let. Hrál s Jimim Hendrixem i Steviem Wonderem

Bohannon, který se věnoval zejména hře na bubny, začínal v šedesátých letech v lokálních kapelách v Georgii, později se dostal k tehdy ještě neznámému Jimimu Hendrixovi. Odtud vedla cesta ke Steviemu Wonderovi, kterého začal doprovázet.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Na konci šedesátých let se věnoval práci kapelníka pro některé umělce legendárního labelu Motown, mezi nimiž byli Marvin Gaye, The Four Tops nebo Diana Ross. Když v sedmdesátých letech Motown přesídlil z Detroitu do Los Angeles, rozhodl se Bohannon zůstat v Detroitu a zaměřit se na dráhu producenta.

V sedmdesátých letech byl výraznou postavou disco žánru. Jeho prvním větším hitem byla v roce 1974 píseň South African Man. Několik sólových alb vydal ještě v osmdesátých letech, později se věnoval převážně produkci pro jiné.

jm

Témata: Hamilton Bohannon, disco

zavřít