Zemřela country ikona Kenny Rogers. Zpěvákův hit přezpíval i Pavel Bobek

Vydáno 21.03.2020 | autor: redakce

Ve věku 81 let odešla významná osobnost americké country. Kenny Rogers, který prodal přes 100 milionů kusů svých desek, zemřel ve svém domě v Georgii. 

Zemřela country ikona Kenny Rogers. Zpěvákův hit přezpíval i Pavel Bobek Zemřela country ikona Kenny Rogers. Zpěvákův hit přezpíval i Pavel Bobek

"Rogersova rodina se smutkem oznamuje, že Kenny Rogers skonal v noci ve 22:25 ve věku 81 let. Zesnul přirozenou smrtí v poklidu ve svém domě obklopen rodinou," uvedli jeho nejbližší na zpěvákově Twitteru. 

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: Pavel Bobek (179.)

Držitel tří Grammy započal svou bohatou kariéru již v roce 1958, postupně prošel několika countryovými kapelami. Jeho první hit Ruby, Don't Take Your Love to Town se datuje do roku 1967. Do češtiny ho později pod názvem Oh, Ruby, nechtěj mi lásku brát přezpíval Pavel Bobek

Mezi jeho další hity patří Coward of the County, The Gambler nebo duet s Dolly Parton Islands in the Stream. V roce 2013 byl Rogers uvedení do Síně slávy country hudby, o dva roky později ukončil kariéru. V posledních letech trpěl vleklými zdravotními problémy.

jm, foto: variety.com

Témata: Kenny Rogers, country, Pavel Bobek, Dolly Parton

zavřít