HITPARÁDY (48.): Čeští kupující se vrací k veteránům. Nejvíc z obchodů mizí Eric Clapton a Bob Dylan

Vydáno 01.06.2016 | autor: Josef Martínek

Zatímco ve světě se na prvních místech prodejních hitparád předhánějí Drake a Ariana Grande, Češi dají spíše na starší hvězdy. K získání první či druhé pozice v naší IFPI totiž tentokrát bylo potřeba dosažení sedmdesátky. Eric Clapton a Bob Dylan zkrátka nepotřebují dodržovat trendy, aby zaujali. 

HITPARÁDY (48.): Čeští kupující se vrací k veteránům. Nejvíc z obchodů mizí Eric Clapton a Bob Dylan Eric Clapton i po sedmdesátce u fanoušků válí

 CLAPTON PŘESKOČIL DYLANA

Alan Walker sice nadále drží rádia v šachu, jeho Faded ale roste silná konkurence: Sia už totiž poskočila na druhou příčku s Cheap Thrills. Nejvýše umístěnou domácí písní je Slovenský klín Chinaski a Báry Hosnedlové na bronzovém postu. Z novinek dopadl nejlépe Sebastian s Až na to přijde, který je sedmdesátý, o pět pozic níže startují Calvin Harris a Rihanna

HITPARÁDY (47.): Citron, nebo Limetal? Spor kapel rozsoudili sami kupující

V prodejnách se tentokrát nejvíc zaprášilo po veteránech světové hudební scény. První příčku si totiž trochu překvapivě vydobyl kytarový démon Eric Clapton. Ten vydal řadové album po třech letech a pro srovnání dodejme, že tehdy byl s Old Sock nejvýš sedmý. Není ale sám, kdo se na čelní příčky dostal v pokročilém věku. Bob Dylan je v pětasedmdesáti ještě o čtyři roky starší a oproti Claptonovi vydal album s teprve ročním odstupem. Jeho Fallen Angels dopadli na dvojku a předstihli i ATMO Music, na jejichž Sen čekaly davy fanoušků. Chlapci z Liberce začínají svou pouť na trojce. Novinek je tentokrát v Top 10 plno, čtvrtý je totiž Petr Kotvald a šestí ve společném projektu Srdeční příběh David Koller a Michal Ambrož. Ariana Grande dosáhla jako Dangerous Woman na desáté místo. 

KDO ZASTAVÍ DRAKEA?

Drake v Británii opravdu válí, protože jeho hit One Dance si opět podržel první příčku a znovu odsoudil Justina Timberlakea "jen" k dvojce. Ani na Can't Stop The Feeling se zatím nikdo netlačí, protože na trojce zůstávají beze změny s This Is What You Came For Calvin Harris a Rihanna a brambory i nadále loupe Sia s Cheap Thrills. Nejvíc tak v Top 10 stoupá opět Drake - s Rihannou je v duetu Too Good už šestý. Sesadí snad sám sebe? 

vložte odkaz, text nemažte

Sesadit Drakea se povedlo aspoň v albech, kde jeho Views klesá na šestou pozici. Ariana Grande byla dosud populární hlavně v USA, ale s novou deskou Dangerous Woman konečně dorostla do role prvoligové popové hvězdy i v Evropě. Přinesla jí totiž první albový triumf na ostrovech. Bronz si odnáší Richard Ashcroft, známý z The Verve, který představil svou pátou sólovku These People. Duo Dylan - Clapton, které ovládlo Českou republiku, se u Britů seřadilo na páté a šesté pozici. 

ARIANA GRANDE DOMA ZTRÁCÍ, NA DRAKEA JE KRÁTKÁ

Ani Američany ještě One Dance neomrzelo, zdá se tedy, že ačkoliv ještě není rok 2016 ani v polovině, můžeme již vyhlásit jeden z jeho největších hitů. Drake, Desiigner ani Justin Timberlake se ze svých míst nepohnuli, medailové pozice tedy můžeme shnrnout informací, že je vše při starém. Uvidíme, jestli se nově čtvrté Fifth Harmony pokusí s pořadím v první trojici něco udělat příští týden.

RECENZE: Drake na Views servíruje soundtrack osamělých večerů

Zatímco v Evropě je Ariana Grande poprvé na vrcholu, v USA naopak zlato prvně nezískala. To, co se povedlo jejím prvním dvěma deskám, novinka Dangerous Woman nedokázala. Z druhého místa tak kouká Drakeovi a jeho Views na záda. Bronz sebral Blake Shelton díky I'm Honest a veteránské duo Clapton - Dylan je znovu pěkně pospolu - tentokrát na šestce a sedmičce. 

Nejžádanější nahrávky v Česku i ve světě můžete otestovat poslechem či koupí na Alza.cz.

zavřít