POST SCRIPTUM (88): Byla jsem loutkou Disney, přiznala po letech Miley Cyrus

Vydáno 21.07.2017 | autor: Simona Knotková

Miley Cyrus prozradila něco, co jsme už dávno věděli. Lana Del Rey zase skutečnosti, které spousta z nás stále odmítá vědět...

POST SCRIPTUM (88): Byla jsem loutkou Disney, přiznala po letech Miley Cyrus POST SCRIPTUM (88): Byla jsem loutkou Disney, přiznala po letech Miley Cyrus


ZPOVĚĎ DISNEY DÍTKA

Trápila vás explicitní image Miley Cyrus v éře Bangerz / Dead Petz? Oplzlé sahání do rozkroku, kouření trávy na veřejnosti či olizování kladiv jistě nemuselo být každému po chuti, ale A) Miley už byla dospělá, B) byl to její způsob vyjádření umělecké svobody a vzepření se konvencím, kterým pánům z nahrávacích společností spíše přidělávala vrásky.

POST SCRIPTUM (9): Miley Cyrus definitivně pohřbila Hannah Montanu

A hlavně - nebylo to nic proti tomu, co hudební průmysl skutečně dělá mladým slečnám. Aspoň to zpěvačka tvrdí v novém rozhovoru pro Harper's Bazaar.

"Lidé byli šokovaní z některých věcí, které jsem dělala. Víc by je ale mělo děsit, že mi jako jedenáctileté dvanáctileté dělali kompletní make-up, vlasy, dávali mi paruku a skupinka starších chlápků mi říkala, co si mám na sebe obléct. Nedivím se, že spousta jedinců sešla z cesty a ztratila sama sebe. Lidí kolem vás vám totiž říkají, jací máte být," sdělila.

ZPOVĚĎ AMERICKÉ OBČANKY

Za loutku byla od začátku své kariéry považována také Lana Del Rey. Podle některých byla jenom chytře sestrojeným protikladem k obnaženému a plytkému popu, který v roce 2012 okupoval (a stále vlastně okupuje) mainstreamové hitparády.

Lana každopádně neskončila jako one-album wonder a etablovala se v jednu z nejsvéráznějších postav dnešní scény. Jede si po své vlastní ose a kašle na to, co je zrovna v kurzu. A nebojí se vyjádřit svůj názor. Možná proto, že ho na rozdíl od jiných má. Pro Pitchfork se například velmi jasně vymezila vůči Donaldu Trumpovi.

POST SCRIPTUM (80): Lana Del Rey bude s Trumpem bojovat kouzly, Tom DeLonge byl zvolen ufologem roku

"Za Obamova úřadu se ženy cítily bezpečně. Byl to dobrý čas, mohli jsme se spolehnout jeden na druhého. Teď je to pryč. Co když třeba zruší Planned Parenthood (organizace pro zdravý sexuální život a plánované rodičovství, pozn. autorky)? Co když si nebudeme moci pořídit ani antikoncepci? Když stojí na vrcholku pyramidy člověk, který se chová jako hrubián a dělá si z podobných věcí legrací, jedinci, kteří mají sklony ženám ubližovat, dostávají jenom souhlas ke svému chování," řekla v interview.

Koncerty už ani nebude doprovázet americká vlajka, neodmyslitelný symbol její estetiky. "Už nebudu mít na vizuálech k Born To Die americkou vlajku. Raději tam dám statickou obrazovku. Nacházíme se v přechodovém období. Myslím, že se nehodí, abych třeba ve Francii tu vlajku ukazovala. V roce 2013 mi to nepřišlo divné, ale teď ano."

V dalším prohlášení je ještě více negativní. "Skutečně jsem se sama sebe ptala: Je tohle konec éry? Novodobý pád Říma?"

Tak si nezapomeňte ode dneška pořídit její nové album Lust For Life, ať máte ke konci světa co poslouchat. Podle některých je to velmi povedený soundtrack.

text: Simona Knotková

Témata: Miley Cyrus, Lana Del Rey, Donald Trump

zavřít