LIVE: Kateřina Marie Tichá s Bandjeez zazpívali na vodě, chyběl jim Maro Zeman

Vydáno 02.06.2022 | autor: Barbora Turková

Kateřina Marie Tichá už dávnou není jen „tou holkou od Jelenů“, naopak už v českých hudebních vodách platí za sólovou interpretku. Má svoje písničky, pravidelně koncertuje a skvěle jí to sedí se skupinou Bandjeez, která hrála společně s Davidem Stypkou. Jejich dva vyprodané koncerty na lodi budiž tomu důkazem.

LIVE: Kateřina Marie Tichá s Bandjeez zazpívali na vodě, chyběl jim Maro Zeman LIVE: Kateřina Marie Tichá s Bandjeez zazpívali na vodě, chyběl jim Maro Zeman

Kateřina Marie Tichá & Bandjeez
Vzhůru na palubu, Praha
31. 5. 2022

David Stypka byl výjimečný autor, zpěvák i člověk. Po hudební stránce si dokázal získat tisíce posluchačů, jeho písničky byly někdy až brutálně upřímné, krásné, ale i smutné. Když v roce 2021 zemřel na rakovinu, přišla česká scéna o skvělého zpěváka. Kapela Bandjeez, s níž hrával, se dala nakonec dohromady s Kateřinou Marií Tichou, s níž Stypka spolupracoval i po textové stránce. Spojení Bandjeez a Tiché tak nebylo zas takovým šokem.

Kateřina Marie Tichá s Bandjeez zazpívali fanouškům na Vltavě, potěšili i novými písněmi

A koncerty na lodi v rámci série Vzhůru na palubu opět jen dokázaly, že tohle spojení funguje. Kateřina Marie Tichá se navíc na české scéně těší čím dál větší oblibě, důkazem toho byly právě dvě vyprodané vystoupení.

Kapela začala písní Tančíme spolu, kterou Tichá nazpívala se zmiňovanou kapelou Jelen. Následně se věnovala skladbám z desky Sami, kterou zpěvačka vydala v roce 2020. K tomu přidala i dvě novinky, které se těšily velkému ohlasu, a nezapomněla ani na Stypku, když se rozezněla píseň Čaruj.

Na koncertě chyběl nemocný baskytarista Maro Zeman, skvěle ho ale zastoupil David Straka, který se písničky naučil za jediný den. Pro zpěvačku i Bandjeez musely být koncerty na Vltavě jistou satisfakcí. Počasí vyšlo oproti loňskému roku, kdy nejdříve Tichá musela koncert kvůli bouři zrušit a v náhradním termínu jí pršelo, skvěle. Fanoušci si koncert užívali a potěšená Kateřina i kapela vypadali, že by hráli klidně až do rána.

Text: Barbora Turková, foto: Václav Ryba
Témata: Kateřina Marie Tichá, Bandjeez, Vzhůru na palubu, Vltava, Praha

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít