ANKETA #1: Hrát ve čtyřiceti stupních je jako dělat kliky v pekle, říká Rudolf Brančovský. Co si o letošním létě myslí Zeller, Bob Sláma nebo Jiří Čevela?

Vydáno 18.08.2020 | autor: Hana Bukáčková

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným," řekl by Rudolf Hrušínský. Nejenže byla kvůli koronavirovým opatřením zrušena spousta koncertů a velkých festivalů, ale ani počasí letošnímu létu moc nepřeje. Jak jsou s ním spokojení čeští hudebníci? A hrají raději za deště, nebo ve vedru? V prvním díle ankety odpovídali Zeller, Patricie z Vesny, Rudolf Brančovský, Bob Sláma a Jiří Čevela.

ANKETA #1: Hrát ve čtyřiceti stupních je jako dělat kliky v pekle, říká Rudolf Brančovský. Co si o letošním létě myslí Zeller, Bob Sláma nebo Jiří Čevela? ANKETA #1: Hrát ve čtyřiceti stupních je jako dělat kliky v pekle, říká Rudolf Brančovský. Co si o letošním létě myslí Zeller, Bob Sláma nebo Jiří Čevela?

Rudolf Brančovský (Poletíme?)

Hrát na pódiu, kam svítí přímé slunce a kde je čtyřicet stupňů, je masakr. Je to jako dělat kliky v pekle. Zvlášť, protože hrajeme energicky. Když je přívalový déšť, tak se nehraje kvůli aparatuře. Ani jeden extrém nemám rád. Za mě je pohoda dvacet stupňů, kolem desáté večer bez deště.

Zeller (Cocotte Minute)

Nemám rád vedro, ani zimu. Vlastně mě nebaví ani jaro a podzim je taky slušná pruda! Mně se nejlíp hraje, když jsou před jevištěm dobrý lidi, pak je jedno, jestli je vedro nebo kalamita. To můžeš hrát ve vyprodaný Wembley při nádherným počasí, ale jestli je to plný fanynek Kryštof, tak to bude stejně nepříjemné.

Cocotte Minute dají v sobotu sbohem debutu Czeko. Na rozlučkový koncert zbývá posledních pár lístků

Patricie (Vesna)

Vedra nesnáším dobře. Ale když je déšť, znamená to, že spousta lidí si koncert rozmyslí, protože mačkat se v pláštěnkách a holínkách je spíš pro ty odvážnější, takže to vedro je pro interpreta paradoxně lepší, protože jsou s ním spojené lepší zážitky. Samozřejmě vedrofob jako já pak vevnitř trpí, ale to k létu tak, jak ho známe, prostě patří.

Patricie interview: Kdokoliv mi vstoupí do života, je pro mě obrovskou studnicí inspirace

Bob Sláma (Megaphone)

Těžká volba. Pamatuju si, že když jsme hráli před časem ve strašným vedru na Colours, tak bylo podium tak rozpálený, že mi hořely nohy i přes podrážky a musel jsem tancovat víc, než je u mě zvykem.

Nastupující hvězda festivalů Megaphone: Kdo má nedostatek energie, ať přijde do kotle pod naše pódium!

Zároveň jsme, tuším, tři roky po sobě museli zrušit hraní na Náplavce, protože vždycky lilo. A jednou v Mariánských Lázních nám málem spadl na hlavu přístřešek nad pódiem, na němž bylo asi 200 litrů vody z právě probíhajícího slejváku. Takže je to těsný, ale vyhrává vedro.

Jiří Čevela (Circus Problem)

Užíváme si to, jak jen se dá, a to doslova za každého počasí. Máme moc rádi teplo, kdo ne? Nejvíc nás baví, když se během cesty na koncert, nebo naopak z něj, stihneme ještě někde vykoupat, to je pak paráda. Na deštivých dnech je někdy fajn, že právě povolí ta vedra. A vůbec nejlepší je, když uprostřed pařáku přijde pořádná bouřka, ale až po koncertě, nebo před ním, abychom si stihli ještě zahrát.

Zpracovala: Hana Bukáčková

Témata: Zeller, Cocotte Minute, Vesna, Rudolf Brančovský, Poletíme?, Bob Sláma, Megaphone, Jiří Čevela, Circus Problem

zavřít