ANKETA #2: "Milujeme vlhko. Vlhko přináší blaho a tření přináší rozkoš," míní Radek Škarohlíd. Jaké počasí preferuje Xindl X nebo Marka Rybin?

Vydáno 22.08.2020 | autor: Hana Bukáčková

„Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným," řekl by možná Rudolf Hrušínský. Nejenže byla kvůli koronavirovým opatřením zrušena většina koncertů a velkých festivalů, ani počasí letos hudbě příliš moc nepřeje. Ale jak říká Xindl X, když už deštivé léto, proč ne to s minimem koncertů. Uvítali déšť Radek Škarohlíd, Marka Rybin, René Rypar nebo Martin Evžen Kyšperský? 

ANKETA #2: ANKETA #2: "Milujeme vlhko. Vlhko přináší blaho a tření přináší rozkoš," míní Radek Škarohlíd. Jaké počasí preferuje Xindl X nebo Marka Rybin?

Xindl X

Určitě je fajn, že je deštivé léto. Příroda to potřebuje. I když já osobně bych se cítil lépe v těch tropických teplotách. Hrát ve vedru mi nedělá problém. Ale hrát za deště, kdy se lidi krčí pod deštníky nebo rovnou od pódia prchají a my trneme, jestli naše nástroje přežijí případnou sprchu, to není zrovna moje oblíbená disciplína. Takže jsem rád, zle to deštivé léto vyšlo zrovna na letošek, kdy skoro žádné koncerty nejsou.

Xindl X vydává osvětový videoklip Růžový brejle a zve do O2 Areny 

Marka Rybin (Gaia Mesiah, Skyline)

Když mám volno, tak sluníčko ocením, ale o víkendech, kdy bývají festivaly, je nejlepším počasím obloha bez slunce. Bez něj se totiž lépe dýchá, zpívá, ale i lidi mají více síly pořádně zapařit. A to je zásadní!

Marka Rybin (Gaia Mesiah): Takhle blízko sobě jsme nikdy nehráli

Radek Škarohlíd (Hentai Corporation)

Milujeme vlhko. Vlhko přináší blaho a tření přináší rozkoš. Tření bez vlhka je jako trhání zmokvaných žil ze selete, které je vaším nejlepším přítelem. Tropy smrdí. Vnášejí salinitu do přirozeného vlhka, kde se rádi schováváme všemi končetinami. V tropech se také zapařují nadvarlátka, to spolu s nechtěným třením způsobuje ošklivá zarudnutí, s kterými sice lze existovat, ale známe i lepší zarudnutí.

Martin Evžen Kyšperský (Květy)

V dešti se špatně hraje i poslouchá koncert. Ale být doma a poslouchat, jak prší, to je hezčí, než si pouštět hudbu.

René Rypar (Portless, Walkmanz)

Tropy teda moc nemusím a jsem rád, že prší už jenom kvůli přírodě. Po zkušenostech z letošního roku bych chtěl hlavně hrát, což se letos moc nedaří.

Zpracovala: Hana Bukáčková
Témata: Xindl X, Martin Evžen Kyšperský, Marka Rybin, Radek Škarohlíd, René Rypar

 

zavřít