Anketa #4: Když to šlape, je jedno, jaký je počasí, říká Volt z UDG. Co si myslí Honza Hladík, Eduard Rovenský nebo Filip Vondrášek?

Vydáno 04.09.2020 | autor: redakce

„Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným," řekl by možná Rudolf Hrušínský. Nejenže byla kvůli koronavirovým opatřením zrušena většina koncertů a velkých festivalů, ani počasí letos hudbě příliš moc nepřeje. V posledním díle ankety prozradí, jaké počasí mají nejraději, Honza Křížek, Eduard Rovenský z Poetiky, Filip Vondrášek z Fast Food Orchestra, Honza Hladík z MIG 21, Volt hrající v UDG a Ondřej Polák z O5 a Radeček.

Anketa #4: Když to šlape, je jedno, jaký je počasí, říká Volt z UDG. Co si myslí Honza Hladík, Eduard Rovenský nebo Filip Vondrášek? Anketa #4: Když to šlape, je jedno, jaký je počasí, říká Volt z UDG. Co si myslí Honza Hladík, Eduard Rovenský nebo Filip Vondrášek?

HONZA KŘÍŽEK

Miluju pravý léto, modrou oblohu bez mraků a teplotu kolem 28°C. Zároveň země potřebuje pít, proto jsem rád, když občas sprchne a půda dostane potřebnou vláhu. Extrémní vedra nemusím. Ani jedno není moc ideální. Když prší, nepřijdou lidi. Když je vedro a slunce se opře do pódia, to je druhej extrém, při kterým jde kolikrát doslova o život. Kdybych si musel vybrat, tak asi radši to vedro a pak to spláchnout vychlazenou Plzní, nebo hned několika najednou! Ale zažil jsem i koncerty, při kterých doslova chcalo a lidi to dali s náma. To má taky svou atmosféru a ty víš, že tam ty lidi jsou kvůli tvojí hudbě a nevadí jim kvůli tomu zmoknout. To se cení dvojnásobně!

ROCK BLOG | Honza Křížek o Křídlech tažných ptáků

EDUARD ROVENSKÝ (POETIKA)

Toto léto na mne občas působí jako noční můra. Když už akce není na poslední chvíli zrušená kvůli Covidu, přižene se tak jako na warm-upu Sázavafestu skoro až orkán a máme co dělat, abychom uchránili aspoň techniku. Tady je jednoznačná odpověď - sucho a teplo, bez toho open air nemůže fungovat. Samozřejmě, když je 35°C na pódiu, pod světly je ještě o deset víc, a taky to není úplně příjemný, ale pokud jsou pod stage lidi, vždy to člověk nějak dá. Když přijde slejvák s kroupama, málokdo pod pódiem vydrží, a takový koncerty jsou často spíš otevřenou zvukovkou, což nikomu z nás moc radosti nepřináší.

TOP 6 videoklipů týdne: Katarína Knechtová se podívala do USA, Lanugo na diskotéku a Poetika tančí s múzou

FILIP VONDRÁŠEK (FAST FOOD ORCHERSTRA)

Letos je léto fakt skvělý. Deště jsou v pohodě, alespoň je oproti loňsku všechno pěkně zelený. Trochu mně to připomíná léto, kdy jsem byl malej. Já osobně se cítím rozhodně lépe v tropech. Bohužel termín tropy je přenesený jen na teploty, ale ve skutečnosti tu chybí ta 90% vlhkost a moře. Když prší, tak moknou lidi před pódiem, a ne každému se chce za deště tancovat, takže bych asi v tomto ohledu volil spíš vedro, které je pro všechny, včetně pořadatelů, víc v pohodě.

ROZHOVOR | Fast Food Orchestra: Nová deska? Víc dechů, víc kytar, víc kláves, víc všeho

HONZA HLADÍK (MIG 21)

Léto vítáme takové, jaké je. Ale vlastně i jaro, podzim a zimu. Na druhou stranu, při vzpomínce na koncert v Kyjevě na náměstí ve sněhu v mínus dvaceti stupních máme asi radši teplo a sucho. To je pravda. 

LIVE: MIG 21 i potřetí roztančili Lucerna Music Bar Open Air na pražském Výstavišti

VOLT (UDG)

Mám vedro rád, nevadí mi. Raději se smažím na sluníčku, než klepu kosu schovanej někde pod střechou. Letos jsme už zažili oboje, koncert, který se musel kvůli dešti přesunout, nebo i vedro, kdy jsem si myslel, že už to na tom černým pódiu nevydržím. Ve výsledku ale jde jenom o to, jestli je koncert dobrej. Když to šlape a má to tu správnou energii, tak je jedno, jaký je zrovna počasí.

LIVE: UDG bavili skalní fanoušky a ukázali, proč stále nepatří mezi tuzemskou hudební špičku

ONDŘEJ POLÁK (O5 A RADEČEK)

Déšť je na nic. Za dvacet pět let, co hrajeme, jsme nikdy koncert nezrušili kvůli počasí a letos už dvakrát. Stalo se to během července, kdy pršelo skoro pořád. Jenže vedro je taky otravný. Vystupujeme v kalhotách a sakách, převlíkáme se většinou v nějakém igelitovém stanu, kde je přibližně milion stupňů. A to si člověk nemůže dát ani panáka před koncertem, jinak by se už fakt roztekl. Takže jestli si máme vybrat, jestli je horší déšť, nebo vedro, tak nejhorší je blbej bacil z Číny, ze kterýho se celý svět zbláznil.

Zpracovala: Hana Bukáčková, foto: archiv
Témata: Honza Křížek, Eduard Rovenský, Filip Vondrášek, Honza Hladík, Poetika, UDG, O5 a Radeček

zavřít