ROZHOVOR | MYDY: Jsme parta kamarádů, je to znát na muzice i pódiové prezentaci

Vydáno 05.10.2021 | autor: Aleš Materna

Žofie Dařbujánová měla páteční večer na Hudebních cenách Žebřík opravdu nabitý. Nejenže celým programem spolu s Markem Taclíkem provázela, ale se svou kapelou MYDY hned několikrát skončila mezi výherci. Za album Numbers si formace odnesla sošku za 2. místo a za stejnojmenný song obsadila 3. místo ve Skladbě roku. Sama Žofie Dařbujánová pak byla oceněna třetím místem jako Zpěvačka roku.

ROZHOVOR |  MYDY: Jsme parta kamarádů, je to znát na muzice i pódiové prezentaci ROZHOVOR | MYDY: Jsme parta kamarádů, je to znát na muzice i pódiové prezentaci

„Jsme parta kamarádů, kteří se znali ještě předtím, než založili kapelu. Myslíme, že je to na muzice i pódiové prezentaci znát a na tom si dost zakládáme,“ říká Nèro Scartch. „Někdo se mě na to nedávno ptal a seznámili jsme se, když mi bylo třináct. To už je dost dlouho. A MYDY jsme založili, když mi bylo osmnáct,“ doplnila Žofie Dařbujánová, která celým večerem také provázela.

ROZHOVOR | MYDY: Cítíme teď neuvěřitelný zápal

„Trošku neskromně řeknu, že z českých festivalů jsme si zahráli na většině, který jsme chtěli dobýt. Co se týče těch zahraničních, tak bychom si chtěli zahrát na Roskilde, Reading festivalu a tak,“ prozradil Scartch.

Kromě MYDY si ceny odnesli i Marek Ztracený, Marpo, Lenny Anna K., Tomáš Klus s manželkou Tamarou, Monkey Business, Anna Julie Slováčková, Vojta Dyk, Lucie, Tata Bojs a řada dalších. Slavnostním večerem provázeli Marek Taclík a Žofie Dařbujánová. Podívejte se na kompletní výsledky ankety.

 video: Iveta Valentová, rozhovor: Aleš Materna, foto: Jaroslav Noska
Témata: MYDY, Plzeň, Žebřík, DEPO2015

zavřít