Na co se těšit v září: Babí léto nabídne koncerty blink-182, Björk i Nazareth

Vydáno 23.08.2023 | autor: Barbora Kubalová

Prázdniny končí, ale ještě bude dost příležitostí užít si open air akce, jako jsou třeba turné Chinaski či festivaly. Zahraniční hvězdy už ale zamíří spíše do krytých prostor - ať už se jedná o O2 Arenu, kam můžete vyrazit třeba na Björk nebo blink-182, nebo třeba pražské SaSaZu, které přivítá grandsona.

Na co se těšit v září: Babí léto nabídne koncerty blink-182, Björk i Nazareth Na co se těšit v září: Babí léto nabídne koncerty blink-182, Björk i Nazareth

Chinaski

Chinaski pokračují ve svém open air turné po amfiteátrech, letních kinech a zámeckých zahradách. Na každé zastávce se můžete těšit i na zajímavého místního předskokana, gastronomické zážitky nebo setkání s kapelou u drinku. Tento měsíc na ně můžete vyrazit do Boskovic, Čeladné, Litomyšle, Znojma a Plzně. Vstupenky jsou k dostání na webu kapely.

Shaloh (JazzFestBrno)
Brno, Divadlo Husa na provázku
1. 9. 2023

Koncert izraelského instrumentálního tria Shaloh, které dokáže oslovit široké spektrum posluchačů jak v jazzovém světě, tak i v jiných žánrech, se uskuteční v Brně už 1. září. Posluchači se mohou těšit na fascinující syntézu z tak rozmanitých žánrů, jako jsou rock, klasika, elektronika, africká a blízkovýchodní hudba.

Poets of the Fall
Praha, Meetfactory
1. 9. 2023

Alternativní rockeři Poets of the Fall, se vrací do České republiky. Skupina je aktivní od roku 2003, kdy zpěvák Marko Saaresto prodal vše, co měl, a vydělané peníze investoval do muziky. Po téměř dvaceti letech na scéně patří steampunkem ovlivnění Poets of the Fall k nejúspěšnějším skandinávským kapelám vůbec.

Nazareth + Slade
Plzeň, TJ Lokomotiva
8. 9. 2023

Pod podtitulem Večer rockových legend přijedou do Plzně dvě stálice britské rockové scény. Nazareth i Slade jsou na scéně už přes padesát let, ale jejich nestárnoucí hity stále táhnou. Obě kapely se k nám rády často vrací, vidět je ovšem v rámci jednoho večera je opravdu jedinečná příležitost.

HimlHergotFest 2023
Plzeň, Plaza
8. 9. 2023

Pokud vás nelákají staré rockové fláky, možná vás zaujme další plzeňská akce, kterou nepořádá nikdo menší než jemnostpán Trautenberk, který si na nultý ročník své „tradiční veselice“ pozval řadu zajímavých hostů. Kromě jemnostpána samotného se můžete těšit na Horkýže Slíže, Dymytry, nebo na Civilní obranu. A možná dorazí i Krakonoš!

Björk
Praha, O2 arena
16. 9. 2023

Turné Cornucopia, vzniklé na základě alba „Utopia“, debutovalo jako rezidenční show v newyorském klubu The Shed, kde sklidilo nadšené recenze. Turné představuje původní show s hudbou z jejího repertoáru, ale doplněnou i skladby z aktuálního alba „Fossora“. „Cornucopia byla vždy zamýšlena jako svět pro utopii i pro album po ní…, které je nyní venku pod názvem fossora. Takže jsem opravdu nadšená, že se tyto dva světy střetnou v premiéře, letos na podzim v jižní Evropě.“ řekla o turné sama Björk. Turné zahajuje v portugalském Lisabonu a nedlouho poté jedinečnou show představí i u nás v O2 Areně. Vstupenky jsou k dostání u Ticketportal i Ticketstream, dlouho ale neotálejte, rychle mizí.

Two Steps From Hell
Praha, O2 universum
16. 9. 2023

Zatímco bude v O2 areně zpívat Björk, v její mladší, menší verzi rozehrají svůj koncert Two Steps From Hell. Na svoje první turné se vydali skladatelé Thomas Bergersen a Nick Phoenix loni, a dočkali se nadšených ohlasů. Jejich hudbu totiž zná úplně každý, ať už si to uvědomuje nebo ne, zejména pak filmoví fanoušci, hráči video her, jejich hudba zní v mnoha reklamách, sportovních událostech, trailerech a videích na YouTube, Instagramz nebo TikToku. V O2 Universu zahrají 16. září.

blink-182
Praha, O2 arena
19. 9. 2023

O asi nejočekávanější comeback letošního roku se postarali blink-182, kteří se po deseti letech vrací v původní sestavě Tom DeLong, Mark Hoppus a Travis Barker. Jejich aktuální světové turné začíná 1. září a jedná se o jejich největší turné v historii. Kromě známých hitů přivezou i nové singly, možná i ochutnávku z chystaného desátého alba a vypadá to, že bude vyprodáno.

Neffex
Praha, Café v lese
22. 9. 2023

Od samého počátku se Neffex snaží především lidi inspirovat. Tato vize a vytrvalost podpořila neuvěřitelnou sérii stovky originálních písní vydaných během sto týdnů. Jedinečný přístup k hudbě bez autorských práv a rychle rostoucí katalog napříč žánry upoutal pozornost tisíců tvůrců obsahu napříč webem. Už 22. září si je budou moci poslechnout také fanoušci v pražském Rock Café, kde Neffex po dvacáté hodině zahájí svou show.

Kontrafakt
Praha, O2 arena
23. 9. 2023

Oslavu svého dvacátého výročí existence pojal Kontrafakt ve velkém stylu, konkrétně jako „největší událost v dějinách československého rapu“. Anys, Ego a Rytmus slibují velké věci: "Keď sme sa v roku 2003 prvýkrát objavili na obrazovkách s hitom Dáva mi, ani sme netušili, že o 20 rokov neskôr sa opäť ako prvá československá rapová crew objavíme s koncertom v legendárnej O2 arene v Prahe. 23.9.2023 zavítame do českého hlavného mesta s jediným cieľom a to prepísať históriu živých koncertov. (…) Kedysi sme vyrastali v panelákoch, teraz budeme mať na koncerte rovnako vysokú ledku. Presne tak vysokú, ako 8-poschodová bytovka. A to je len to najmenšie, čo vás čaká.“ Běžné vstupenky na koncert už jsou dávno vyprodány, pokud byste ale měli navíc téměř padesát tisíc, můžete si pořídit speciální VIP vstup do speciálního sektoru, s vlastním barem, meet&greet s kapelou i VIP afterparty.

Frog Leap
Praha, Lucerna Music Bar
25. 9. 2023

Do roka a do dne... Frog Leap nenechává své české příznivce dlouho čekat a loňském úspěchu ve Foru Karlín se opět řítí do Prahy. Tentokrát bude klást větší důraz na fanouškovský zážitek a co nejosobnější přímý kontakt. K tomu skvěle poslouží prostory pražského Lucerna Music Baru, kde si Leo Moracchioli střihl před pár lety svou premiéru.

Frog Leap rozhýbal Forum Karlín svými metalovými předělávkami známých skladeb

K. Flay
Praha, MeetFactory
25. 9. 2023

Po posledním vyprodaném pražském koncertu se na Grammy dvakrát nominovaná K. Flay vrátí, aby představila aktuální tvorbu. Především pak album Mono, které vydává 15. září. V MeetFactory vystoupí jen deset dní poté. Fanoušci se ale nemusí obávat. Bezesporu si v jejím repertoáru najdou své místo i hity jako Can´t Sleep nebo High Enough.

This Will Destroy You
Praha, Rock Café
25. 9. 2023

Experimentální rockeři This Will Destroy You skládají dlouhé, atmosférické instrumentální skladby a využívají k tomu vrstvy nejrůzněji naefektovaných kytar, čímž v jejich kaskádovité cinematic hudbě a táhlých plochách posluchače unášejí do skrytých světů jeho mysli. Jejich zvuk má různobarevné spektrum a obsahuje vlivy shoegaze, ambientu, doom metal a post-rocku. Do Evropy se sestava vrací poprvé od roku 2018, v České republice jsme ji přitom naposled viděli v září 2014 v Rock Café. V klubu se kapele zalíbilo natolik, že se do něj už 25. září vrátí. S sebou si přiveze Berlíňany The Ocean.

Grandson
Praha, SASAzU
28. 9. 2023, Sasazu

Kanadsko-americký zpěvák Jordan Benjamin, známý pod pseudonymem grandson, se tuzemskému publiku poprvé představil na loňském Rock for People. Nyní přijíždí na samostatný koncert se svou druhou deskou I Love You, I’m Trying, které má být jeho zatím nejosobnějším a nejzranitelnějším. Sám o albu říká, že potřeboval vytvořit projekt: "U kterého bych měl pocit, že mám co ztratit. Kde jsem se styděl hrát to pro lidi. Kde jsem kritickou optikou zkoumal své vlastní já, své nejistoty a rodinnou historii. A najednou tato témata, která mě provázejí celou mou kariérou, mají mnohem osobnější a intimnější domov."

Text: Barbora Kubalová, foto: Tadeáš Snášel
Témata: Poets of the Wall, Hrady CZ, Björk, blink-182, Grandson, Kontrafakt, Nazareth

zavřít