Světové hvězdy u vás doma. Metallica, Dave Grohl nebo Iggy Pop hrají svým fanouškům, Anthony Hopkins kočce

Vydáno 29.03.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Hvězdy světového rocku a popu se snaží své fanoušky potěšit v nejisté době. Na síť se tak dostávají výjimečné koncerty a písně, ať už nové, či archivní. Vše můžete sledovat z pohodlí svého obýváku. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější.

Světové hvězdy u vás doma. Metallica, Dave Grohl nebo Iggy Pop hrají svým fanouškům, Anthony Hopkins kočce Světové hvězdy u vás doma. Metallica, Dave Grohl nebo Iggy Pop hrají svým fanouškům, Anthony Hopkins kočce


• S příchodem jara bude každé pondělí patřit metalu. Metallica bude vysílat každý týden přenos svého koncertu, vykopává 30. března záznamem Live at Slane Castle z července loňského roku. V Česku přenos začíná už ve dvě ráno, sledujte YouTube a Facebook kanály kapely a hashtag #MetallicaMondays

TOP 10 nejoriginálnějších míst pro koncerty: Metallica hrála na Antarktidě, Johnny Cash ve vězení, Bon Iver na hřbitově

• Zatímco je třetina světové populace nabádána k sociální izolaci, na obrazovkách počítačů se dějí věci. V rámci pořadu iHeart Radio Living Room Concert for America, který vysílá televize FOX, vystoupí s akustickou kytarou Dave Grohl. V budoucích dílech ho budou následovat Billie Joe Armstrong z Green Day, Billie Eilish, Alicia Keys, Backstreet Boys nebo Mariah Carey a mnozí další.

 

• Sérii živých vystoupení se rozhodla uspořádat Světová zdravotnická organizace a Global Citizen. Součástí programu byl například také koncert zpěváka Coldplay. Chris Martin zahrál sólo u sebe doma od klavíru, protože kapela zůstala rozprostřena v různých částech světa.

 

• S fanoušky se spojil také Frank Turner. Ten více než dvouhodinové vystoupení věnoval své crew, která mu byla deset let věrná, teď je ale vzhledem k událostem ve světě bez práce. Akustiké písně z příjemného prostředí domova

• Píseň Sharp Dressed Man od ZZ Top si naživo střihla sesterká dvojice Larkin Poe, která se letos představí na festivalu Colours Of Ostrava. Takhle vypadá a zní výjimečná coververze.

 

• Výjimečný zážitek svým fanouškům zprostředkoval Iggy Pop, který na sociálních sítích přenášel svůj koncert v rámci ARTE Concert Festival z října minulého roku.

Iggy Pop chystá nové album. Jmenovat se bude Free a můžete si pustit ukázku

 

Anthony Hopkins zahrál svému kocourovi jménem Niblo. Slavný herec pak k videu doplnil: "Niblo se ujišťuje, že zůstanu zdravý. Jako protislužbu žádá, abych ho bavil… kočky."

• Alespoň trochu radosti do života se rozhodla svým sledujícím přinést i Sheryl Crow. Devítinásobná držitelka Grammy jim zahrála akustickou verzi písně Drunk With The Thought Of You a popřála hodně zdraví.

RECENZE: Sheryl Crow opět na domácí půdě country music

• Fanouškům zahrál také Shawn Mendes. Americký zpěvák si ke svému pátečnímu live streamu přizval Camilu Cabello a za podpory Světové zdravotnické organizace (WHO) a Global Citizen odehrál pod hastagem #TogetherAtHome přibližně třicetiminutové vystoupení. 

 

• Překvapení si pro své příznivce připravila také skupina Slipknot. Ta vypustila do éteru své vystoupení v rámci BBC Radio 1's Rock Show, na kterém přivítala jen několik svých fanoušků. Koncert si můžete pustit na Youtubu BBC Radio 1.

RECENZE: Slipknot otevírají nové dimenze, aniž by se vzdálili od své podstaty

• Záznam ze svého koncertu vydal Bruce Springsteen. Jeho příznivci se tak zdarma mohou podívat na nahrávku z jeho vystoupení v Hyde Parku z roku 2009.

Text: Andrea Štipčáková, red

Témata: Metallica, Dave Grohl, Foo Fighters, Coldplay, Chris Martin, Frank Turner, Larkin Poe, Iggy Pop, Anthony Hopkins, Sheryl Crow, Shawn Mendes, Camila Cabello, Slipknot, Bruce Springteen

zavřít