VIDEO: Pipes and Pints to chtějí v novém klipu všem doslova natřít

Vydáno 11.01.2018 | autor: redakce

Pipes and Pints po delší pauze představili svůj videoklip k druhému singlu Rebel in my Veins. V něm se spojili s pop-artovým umělcem a společně tak vytvořili explozi barev a nespoustané energie. Kapela přirovnává svou pauzu a pocity z ní ke kleci, která se otevře prvními koncerty v dubnu v Praze a Brně.

VIDEO: Pipes and Pints to chtějí v novém klipu všem doslova natřít VIDEO: Pipes and Pints to chtějí v novém klipu všem doslova natřít

Spojení s pop-artovým umělcem Josefem Ratajem - Rataj Art má jasné znění. Kapela vzkazuje, že každému umělci koluje v žilách rebelská krev, s nespoutanou touhou něco tvořit a překonávat hranice.

Lukáš Vincour (Pipes and Pints) interview: Život je hra, kterou hraji, jak nejlépe dovedu

Josef Rataj je pop-artový malíř a umělec, který se ke spolupráci s kapelou Pipes and Pints nedostal úplnou náhodou. Po návratu z Ameriky, kde žil v podstatě na ulici, dostal nabídku na svou první výstavu. Chytil se příležitosti a za noc ji celou vytvořil s jediným společníkem, kterého měl tu noc v ateliéru, s CD zaseknutým v přehrávači, s muzikou od Pipes and Pints. Díla právě z této výstavy odstartovala jeho kariéru.

Tetování, malování, energie, radost

Umění je energie, směsice barev, zvuků a pocitů, a to vše chceme ve videoklipu předat. Pepa má navíc při malování podobnou energii, jako když my hrajeme, lítá to všude kolem. A přitom, aniž by to kdokoli tušil, i Travisův text je o tetování, malování na těle a vzpomínkách, které si s sebou neseme,“ dodává Vojta. Rebel in my Veins je vůbec první song, který kapela po pauze složila. Energie a radost z tvorby ze skladby jen srší.


Klec, která kluky vypustí do nové koncertní éry, se otevře koncerty v Brně a Praze. „Chtěli jsme pro tuto příležitost něco speciálního. V brněnském Sonu jsem si chtěl zahrát už od jeho otvíračky s magickým koncertem členů Dire Straits. Pražskou Pragovku jsme zase vybrali pro svoji kouzelnou atmosféru industriálního prostředí, do které naše divočina padne skvěle. I tento klip jsme natočili v jedné z jejich nádherných hal, všechno to do sebe zapadá,“ říká k výběru prostor Vojta.


Téma: Pipes and Pints, Sono, Pragovka, Josef Rataj

lš, tz

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít