Adele si podmanila Brit Awards. Stala se Umělkyní roku, skórovala i s albem a písní

Vydáno 09.02.2022 | autor: redakce

Adele se vrátila po pauze na scénu ve velkém stylu. Písní Easy On Me si podmanila světová rádia a nyní také Brit Awards, obdržela za ni totiž zlatou sošku. Na předávání cen rovněž skórovala s albem 30 a stala se Umělkyní roku. Ceny si odnesli také Ed Sheeran, Olivia Rodrigo nebo Billie Eilish, novinkou letošního ročníku bylo zrušení kategorií podle pohlaví.

Adele si podmanila Brit Awards. Stala se Umělkyní roku, skórovala i s albem a písní Adele si podmanila Brit Awards. Stala se Umělkyní roku, skórovala i s albem a písní

Listopadové album 30 přineslo Adele na Brit Awards hned několik cen. A není divu. Hudebními kritiky bylo předem pasováno do role favorita ankety, se singlem Easy On Me se zpěvačka dostala do popředí hned několika světových hitparád. Nebyla však jedinou, kdo si z předávání odnesl vítěznou sošku. Skladatelem roku se stal Ed Sheeren, Objevem roku Little Simz a žánrové ceny dostali Dave a Sam Fenderovi.

RECENZE: Adele vydala dost možná nejsilnější desku své kariéry

Jelikož pořadatelé Brit Awards udílí i ceny pro zahraniční umělce, slavili úspěch rovněž Olivia Rodrigo za píseň Good 4 U, Billie Eilish, která se stala Zahraniční umělkyní roku, nebo Silk Sonic, jež vyhráli v kategorii Zahraniční skupina roku.

Vůbec poprvé se nesoutěžilo podle pohlaví, organizátoři mužské a ženské kategorie sjednotili. Naopak přidali čtyři žánrové ceny: Alternativní/rockový počin, Popový/R'n'B počin, taneční počin a počin v žánrech hip hop, grime nebo rap.

Galavečer doprovodila hudební vystoupení. Nejvíce se aktuálně mluví o tom zpěvačky Anne-Marie, která hned v úvodu své písně upadla, nedala na sobě však nic znát a ve zpěvu pokračovala. Krátce po ukončení přenosu se spekulovalo, že si hudebnice při pádu zlomila kotník, jak ale sama napsala na své sociální sítě, odnesla si jen několik modřin.

red, foto: Simon Emmett
Témata: Brit Awards, Adele, Ed Sheeran, Olivia Rodrigo, Anne-Marie

zavřít