TOP 10 podzimních turné českých kapel: J.A.R., Monkey Business, Mig 21, Rybičky 48 nebo Dymytry

Vydáno 29.09.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Podzim je tady a s ním tradičně přichází celá řada turné domácích kapel. Na šňůru už vyrazili minus123minut, ke kterým se brzy přidají i Chinaski, J.A.R., Mig 21, Lucie, Monkey Business, Cocotte Minute, Rybičky 48, Dymytry nebo Mirai. Koho si nenecháte ujít?

TOP 10 podzimních turné českých kapel: J.A.R., Monkey Business, Mig 21, Rybičky 48 nebo Dymytry TOP 10 podzimních turné českých kapel: J.A.R., Monkey Business, Mig 21, Rybičky 48 nebo Dymytry


minus123minut
25. 9. - 20. 12.

Jsou to téměř tři roky, co se minus123minut vrátili na scénu, a nyní nadešel čas na nové album. Novinka LES, s níž už skupina vyrazila na turné, obsahuje celkem devět skladeb. Fanoušky překvapí zejména texty v češtině, což pro minus123minut v minulosti nebývalo zvykem. Turné odstartovalo 25. září křtem v pražském Lucerna Music Baru.

minus123minut a Prague Philharmonia byli na Smetanově Litomyšli oceněni dlouhotrvajícím aplausem


Chinaski
1. - 5. 10.

Spolu s vydáním alba vyráží na krátkou sérii vystoupení Chinaski. Na čtyřech chystaných koncertech svou jedenáctou desku (a zároveň první v aktuální sestavě) rovnou pokřtí. Návštěvníci dostanou u vchodu CD zdarma, ti pražští si jej navíc budou moci poslechnout ještě před vydáním. Koncerty se totiž v Lucerna Music Baru konají 1. a 2. října a album vychází 4. října.


J.A.R.
30 případů majora Romana
4. 10. - 16. 11.

"Před třiceti lety major Roman Holý naverboval do své armády špásu Otu Klempíře a Michaela Viktoříka. Za tu dobu se členové J.A.R. značně rozrostli, a i když to byl občas nervák, kapela nezhubla, a naopak posbírala několik Andělů, vydala devět desek, vychlastala přehradu a vyhulila malej prales," popisuje vtipně na svých sociálních sítích skupina. Už za pár dnů vyjede na turné s naprosto jedinečným názvem - 30 případů majora Romana. V rámci něj se podívá celkem do jedenácti českých měst, v nichž oslaví třicet let existence.

 J.A.R. v Brně dostali dav do varu. Zpívali o hubnutí i superpéru


Mig 21
Hyjé! Tour
5. 10. - 22. 11.

Na jaře objeli Mig 21 republiku s turné Hurá!, na podzim je tak docela logicky čeká šňůra s názvem Hyjé!. Tak se jmenuje i nejnovější singl formace, který je předzvěstí chystaného alba. A jak Mig 21 na svých oficiálních stránkách slibují, kromě již osvědčených skladeb Malotraktorem nebo Snadné je žít představí během koncertů také písně, které ještě nevyšly.

VIDEO: Mig 21 a Vojta Dyk si hrají na rappery


Lucie
EvoLucie Tour
7. 11. - 28. 11.

Po šestnácti letech nové album s celkem třinácti písněmi a několik ocenění - to je vizitka Lucie s deskou EvoLucie. V rámci podzimní části svého turné se zastaví z velké většiny ve městech, kde nehrála minimálně patnáct let. Jak prozradil manažer skupiny Ladislav Vajdička, představí se v menších halách, kde bude fanouškům mnohem blíže. Ti se navíc kromě mnoha hitů mohou těšit také na propracovanou vizuální show.


Monkey Business
Bad Time For Gentleman Tour
11. 10. - 21. 12.

Monkey Business v říjnu navážou na své jarní turné, během něhož fanouškům představili novou desku Bad Time For Gentleman. Na koncertech zazněly kromě nových písní také staré známé songy. Podzimní část turné zahájí kapela v Hořovicích, naposledy své nástroje nechá rozeznít krátce před Vánocemi, 21. prosince v Brně. Tam odehraje show v klubu Fléda.


Cocotte Minute
Czeko 15 let Tour
18. 10. - 14. 12.

Patnáct let od vydání dnes již kultovního debutu Czeko vyjíždějí Cocotte Minute na stejnojmennou tour. Kapela odehraje v rámci šňůry celkem šestnáct koncertů ve čtrnácti městech. Dvakrát se představí v Plzni a v Brně, po jednom vystoupení pak odehraje například v Praze, Liberci nebo v Bratislavě. Speciálním hostem turné bude zpěvák Vojtaaano.

 Cocotte Minute v Akropoli: EP Veď mě pokřtila fanynka


Rybičky 48
ZAMILOVANÝ/NEŠŤASTNÁ 2
25. 10. - 30. 11.

Podzimní turné připravují také Rybičky 48. Během šňůry ZAMILOVANÝ/NEŠŤASTNÁ 2 představí i stejnojmennou píseň, která je jakýmsi volným pokračováním songu Zamilovaný/nešťastná, jenž kapelu dostal do širšího povědomí posluchačů. Opět půjde o duet a znovu s Bárou Zemanovou. V roli speciálních hostů se představí kapela Street69.


Dymytry
Revolter Tour
26. 10. - 19. 12.

V říjnu odstartuje své turné také skupina Dymytry. Během podzimu navštíví celkem třináct hal i velkých kulturních domů. Svým příznivcům představí nové album Revolter, podle nějž dostala šňůra název. Turné vyvrcholí třemi velkými koncerty v Brně, Ostravě a Praze.

Dymytry představili nejvěrnějším fanouškům exkluzivně své nové album Revolter


Mirai
15. 11. - 3. 12.

Mirai se chystají na své doposud největší turné. Ve větších prostorech zahrají fanouškům jak nové písně z ještě horké druhé desky Arigató, tak osvědčené hity z debutu Konnichiwa. Představí jim také propracovanou audiovizuální show. Šňůru završí v pražském Foru Karlín, kde vystoupí 3. prosince.

Mirai interview: Cítíme závazek přijít zase s něčím, co dostojí obecně panujícímu očekávání

Text: Andrea Štipčáková

Témata: minus123minut, Chinaski, J.A.R., Mig 21, Lucie, Monkey Business, Cocotte Minute, Rybičky 48, Dymytry, Mirai

zavřít