Na co se těšit v květnu: Do Česka míří Enrique Iglesias, Anastacia i hvězdy devadesátek, Tři sestry oslaví 33 let

Vydáno 30.04.2018 | autor: Andrea Štipčáková

Přichází květen a spolu s ním také festivalová sezóna. Do Prahy přijedou v rámci události 90s Explosion Open Air hvězdy devadesátek, na své si přijdou také fanoušci Tří sester a jejich každoročního open airu v Ledárnách Braník. V O2 areně své narozeniny hned dvakrát oslaví Enrique Iglesias, Marpo zde pokřtí nové album. Velkou nálož hudby chystá také Forum Karlín. V něm se představí rapper G-Eazy, Anastacia nebo Bobby McFerrin, který zamíří i do Ostravy. A zajímavá vystoupení mají v programu rovněž kluby Roxy, Rock Café a Chapeau Rouge. Ty přivítají Eddyho Allena s CCTV Allstars, Něžnou noc a Bad Company.

Na co se těšit v květnu: Do Česka míří Enrique Iglesias, Anastacia i hvězdy devadesátek, Tři sestry oslaví 33 let Na co se těšit v květnu: Do Česka míří Enrique Iglesias, Anastacia i hvězdy devadesátek


Enrique Iglesias
– O2 arena, Praha (7. a 8. 5.)

Enrique Iglesias plní svůj slib zpřed dvou let a vrací se zpět do Prahy. A pro své příznivce si přichystal hned dvojitou porci muziky. Jedno z vystoupení se přitom koná přímo v den jeho třiačtyřicátých narozenin, a tak už teď zpěvákovi fanoušci spřádají plány, jak španělskému interpretovi a idolu mnoha žen oslavu co nejvíce zpříjemní.

Enrique Iglesias oslaví v květnu v Praze své narozeniny. Vylosovaní fanoušci se s ním setkají

Bobby McFerrin – Forum Karlín, Praha (9. 5.), Multifunkční aula GONG, Ostrava (10. 5.)

Hlasový rozsah čtyř oktáv, neuvěřitelné improvizační schopnosti, vytvoření iluze dvojhlasého i vícehlasého zpěvu a miliony prodaných alb. Desetinásobný držitel Grammy Bobby McFerrin se po třech letech vrací zpět do České republiky. Autor hitu Don't Worry Be Happy se představí svým fanouškům hned ve dvou městech. Na koncerty plné energie a zábavy se mohou těšit jeho příznivci v Praze a v Ostravě.

Něžná noc - Rock Café, Praha (10. 5.)

Kapela Něžná noc vydává své druhé album s názvem Tak se věcí mají, které bude 10. května pokřtěno v pražském klubu Rock Café. Na desce pracovala skupina znovu v ústřední dvojici Jan Sahara Hedl a zpěvačka Blanka Šrůmová. Speciálním hostem a kmotrem alba bude Bruno Ferrari.

G-Eazy - Forum Karlín, Praha (11. 5.)

Vůbec poprvé se v České republice představí rapper G-Eazy. Koncert se uskuteční v rámci jeho turné k albu The Beautiful & Damned, které vydal v listopadu loňského roku. Deska obsahuje například hit Him & I, který na YouTube zhlédlo více než 130 milionů lidí. Fanoušci se kromě něj mohou těšit také na speciální hosty Yunga Pinche a Stefflona Dona, kteří se spolu s americkým umělcem pokusí dostat Forum Karlín do varu.

Anastacia - Forum Karlín, Praha (12. 5.)

Popová legenda Anastacia uhranula svým zpěvem miliony lidí po celém světě. Do Evropy přijíždí se svým novým albem Evolution, které zaujme, i když mu chybí pořádné hitovky jako Left Outside Alone nebo I'm Outta Love. V minulosti bojovala americká zpěvačka dvakrát s rakovinou, část jejích výdělků z turné tedy poputuje nadaci Cancer Research UK, která podporuje prevenci a výzkum této nemoci. Kromě Prahy se Anastacia o měsíc později představí také svým příznivcům v Olomouci.

Eddy Allen & CCTV Allstars - Chapeau Rouge, Praha (15. 5.)

Je to už více než deset let, co Londýňan Eddy Allen zakotvil v České republice a založil si vlastní skupinu - CCTV Allstars. Kapela se nezaměřuje pouze na jeden styl, naopak je všechny míchá dohromady. Uslyšíme tak od ní folk, rock, punk, reggae, ska, funk nebo jazz. Se svou energickou show přijedou do Prahy v polovině května, kdy se představí v Chapeau Rouge.

Marpo – O2 arena, Praha (19. 5.)

Kde jinde pokřtít své nové album než v O2 areně? Rapper Marpo s Troublegangem se rozhodl splnit si svůj sen, a tak se už zanedlouho představí svým fanouškům v největší hokejové hale v České republice. A už teď je jasné, že bude vyprodáno do posledního místečka. Součástí koncertu bude fanouškovský pochod, který odstartuje o půl páté odpoledne u Hlavního nádraží a skončí právě u O2 areny.

Tři sestry - Ledárny Braník, Praha (18. – 19. 5.)

Tři sestry slaví třiatřicet let na scéně. Své narozeninové pódium si stejně jako v minulosti postaví v areálu Ledáren Braník, kde ve dvou dnech vystoupí celkem patnáct hostů. Návštěvníci festivalu se mohou těšit na Apple Juice, Visací zámek, The Toy Dolls nebo Doctor P.P. Tři sestry pak celý koncertní víkend uzavřou.

90s Explosion Open Air – Výstaviště Holešovice, Praha (25. 5.)

Největší hvězdy devadesátek míří do České republiky. Už za necelé čtyři týdny vypukne na Výstavišti v Holešovicích festival 90s Explosion Open Air, který s sebou přiveze hned dvanáct interpretů světové špičky. Na pódiu se vystřídají 2 Unlimited, Snap!, Twenty 4 Seven, Haddaway nebo Dr. Alban. Návštěvníky čeká jedinečný zážitek plný nezapomenutelných hitů, světelných efektů a hudebních ikon. Půjde však pouze o jednorázovou záležitost - festival 90s Explosion se uskuteční poprvé a zároveň naposled.

Bad Company – Roxy (25. 5.)

Anglická drum'n'bassová superskupina Bad Company vydala několik průkopnických alb. Před časem sice ukončila svou aktivní kariéru, teď se však její čtyři členové dávají zpět dohromady, a dokonce pracují na nové desce. Svá stará alba vydali digitálně a vyrazili na turné, se kterým zavítají i do pražského klubu Roxy. Do něj zamíří skupina koncem května a představí jak své staré hity, tak nové písně.

text: Andrea Štipčáková

Témata: Enrique Iglesias, Bobby McFerrin, Něžná noc, G-Eazy, Anastacia, Eddy Allen, Marpo, Tři sestry, 90s Explosion Open Air, Bad Company

zavřít