Skyline

Vydáno 07.01.2012 | autor: Dominik Pavliš

Pražská kapela balancující na hraně elektroniky, breakbeatu a popu vznikla již roku 1997. Krom zpěvačky Marky Rybin, kterou fanoušci mohou znát také z uskupiení Gaia Mesiah, v kapele působí také MC Jacob. Toto duo pak doplňuje kytarista Majkii B a zakládající členové DJ Hiffi a bubeník Radek Bureš.

Pokud bychom hledali světové kapely, ke kterým by se dali Skyline přirovnat, jmenovat bychom rozhodně mohli Kosheen či Asian Dub Foundation. Za jejich jedinečnou show, na kterou se jistě vyplatí zajít a vidět osobně, získali také ocenění – na Dance Awards si roku 2004 připsali na konto cenu za Projekt a Koncert roku a v tentýž roce zvítězili také v kategorii Dance/Hip-Hop v rámci ALMA Awards.

Po vydání první desky v roce 2001 se ze Skyline stala jedna z vůdčích kapel scény, soustředěné kolem klubu Roxy. Album bylo označeno za jeden z nejvýraznějších debutů na české taneční scéně. V následujících dvou letech se složení kapely měnilo prakticky ze dne na den. Nakonec se ustálilo do pětičlenné podoby.

Mezi jejich největší úspěchy se jistě řadí předskakování legendě Underworld, turné po Polsku, koncerty různě po Evropě (například Německo či Portugalsko) a také účast na prestižním holandském festivalu Eurosonic.

V roce 2012 opustil kapelu z rodinných a časových důvodů MC NuC, se kterým kapela stále udržuje vřelé vztahy. O tom svědčí i to, že jej pravidelně zve na pódium coby hosta tradičních předvánočních koncertů.

 

Diskografie

Riders in the Store (2001)
Urbanica (2004)
Virginplatonicpanic (2006)
Escapism (2008)
Private Madness, Public Danger (2010)
Fairytapes (2013)
Jungle (2016)

Další články interpreta

zavřít