David Bowie sfoukl rekord Adele jako svíčku: za den získal 50 milionů zhlédnutí na YouTube

Vydáno 15.01.2016 | autor: redakce

I když se současné rekordy hudebního průmyslu nastolené britskou divou Adele mohou zdát nepřekonatelné, není tomu tak. Smrt Davida Bowieho vyvolala takový ohlas, že hned v den oznámení této smutné skutečnosti se jeho klipy na YoTube pouštěly v mimořádné četnosti. Celkem nasbíraly všechny za 24 hodin přes 51 milionů zhlédnutí. 

David Bowie sfoukl rekord Adele jako svíčku: za den získal 50 milionů zhlédnutí na YouTube David Bowie sfoukl rekord Adele jako svíčku: za den získal 50 milionů zhlédnutí na YouTube

Bowie tak překonal dosavadní rekord Adele z října loňského roku, a to výrazně. V den vydání klipu Hello tehdy všechny její klipy dohromady získaly 36 milionů přehrání. V případě zemřelého 69letého zpěváka se v první den po jeho skonu jednalo o masivní nárůst 5,198 tisíce procent.

David Bowie byl zpopelněn bez obřadu. V posledních týdnech života nahrával další album

Nejsledovanější byl v onen den nový klip Lazarus z ještě teplé desky Blackstar. Ten byl na VEVO uveden 7. ledna, tedy 3 dny před Bowieho odchodem. Ve sledovaný den nasbíral 11,1 milionu zhlédnutí. Rekord v počtu přehrání jednoho videa tím pádem zůstal v držení Adele, jejíž Hello tehdy získalo 27,7 milionu.

POST SCRIPTUM (28): Picasso rock'n'rollu, mimozemský anděl. Jak na Davida Bowieho vzpomínají Madonna, Paul McCartney nebo Yoko Ono?

Očekává se, že novinkové album Blackstar půjde okamžitě do čela hitparád v Británii i USA. Na americkém trhu by to pro zesnulou legendu byla první #1 deska v celé jeho kariéře.

Billboard, jm

zavřít