Fingers Up zve do Mohelnice na Priessnitz, Zrní, Lake Malawi i bazén

Vydáno 17.05.2017 | autor: redakce

Filozofie tohoto festivalu nesahá jen do hudby, ale staví především na své jedinečnosti a netypickém prostředí. Letošní ročník proběhne opět v areálu Morava Camp v Mohelnici. Poslední červen a první červenec bude patřit Fingers Up. Návštěvníci se kromě hudebního programu mohou jako každý rok těšit na osvěžující bazén, pohodovou atmosféru, gurmánské speciality, cestovatelské přednášky a spoustu další zábavy.

Fingers Up zve do Mohelnice na Priessnitz, Zrní, Lake Malawi i bazén Fingers Up zve do Mohelnice na Priessnitz, Zrní, Lake Malawi i bazén. Foto: Petr Klapper

Díky atraktivnímu prostředí mohelnického campu vytváří Fingers Up ty nejlepší festivalové zážitky a vzpomínky. Nejvíce vyhledávanou atrakcí je velký plavecký bazén, v němž je možné se v parných dnech zchladit a rovnou odtud poslouchat hudbu. Festival nabízí luxusní ubytování v chatkách a potrpí si také na kvalitní gastro zónu. Na Fingers Up není nikdy nuda, pokud si návštěvníci chtějí odpočinout od muziky, tak zde najdou spoustu aktivit jako například slackline, dráhu na longboard, chill out zóny a mnoho dalšího. Své kouzlo dodává také výzdoba festivalu. 

Fingers Up v Mohelnici ukázal Swim Deep, Tata Bojs i PSH, nabídl ale i bazén a sport

Hudební program sedmého ročníku bude opět věnován českým i zahraničním kapelám. Jedním z hlavních taháků bude skupina Priessnitz, která loni na podzim vydala po deseti letech desku Beztíže a po delší odmlce začala opět aktivněji koncertovat. Alternativní folkrocková skupina Zrní přiveze ochutnat své nové studiové album s názvem Jiskřící. Je plné výpravných textů i podivných zvuků. Lake Malawi v čele s Albertem Černým avizovali svým novým videoklipem natáčeným na Kubě debutovou desku, která vyjde ke konci roku.

vložte odkaz, text nemažte

The Prostitutes nesmí v line up festivalu rozhodně chybět, tahle parta v podstatě přivedla indie rock na českou scénu. Pozornost na sebe strhnou Lazer Viking & Sabrehart, kteří se postarají o nezapomenutelnou show a posluchače vezmou na výlet za hudebním kosmickým dobrodružstvím. Program zabrousí také do hip hopu. Vladimir 518 představí set doplněný o svou novou desku Ultra! Ultra!.



Mladá skupina Ghost Of You dodá návštěvníkům novou vlnu energie. Měla tu čest vystoupit na jednom z největších festivalů Evropy na maďarském Szigetu. Sunflower Caravan hráli dříve pouze instrumentálně, později pak přidali i zpěv. Je charakteristická zvukem hammondek. Své pojetí meditativní elektroniky s emotivním nábojem představí dvojice s názvem Himalayna Dalai Lama, která je nominována na žánrového Anděla 2016 v kategorii Elektronická hudba.

Slovenskou scénu zastoupí Desmod a Billy Barman. Britsko-maďarské trio Vera Jonas Experiment si vytvořilo vlastní neotřelý styl. Balancuje na hranici akustické, experimentální a elektronické hudby a fanouškům přináší jedinečný zážitek. Italská kapela Big Mountain County odzbrojí svým energickým setem, který mísí rock'n'roll s punkem. Alternativní duo Coals pochází ze Slezska. Svým elektronickým folkem si podmanili polský hudební trh a získali řadu ocenění od mnoha kritiků i fanoušků. A v neposlední řadě stojí za zmínku melodické slovinské uskupení Jardier. 

Předprodej probíhá na webu festivalu nebo v síti GoOUt.cz, vstupenky je možné koupit také rovnou do mobilu. Cena v předprodeji je 590 Kč.

tz, foto: Petr Klapper

Témata: Fingers Up!, Priessnitz, Zrní, Lake Malawi, The Prostitutes, Vladimir 518

zavřít