Pekelný ostrov v Holýšově uvidí Nazareth, Chinaski, Tři sestry i Škwor

Vydáno 07.07.2016 | autor: redakce

První pětiletku uzavře letos holýšovský rockový open air festival Pekelný ostrov. Pátý ročník zve opět přední českou a slovenskou rockovou scénu a k tomu návštěvu z Velké Británie v podobě skotských Nazareth. Akce proběhne 8. a 9. července. 

Pekelný ostrov v Holýšově uvidí Nazareth, Chinaski, Tři sestry i Škwor Nazareth zahráli v květnu v pražské Lucerně. Foto: David Webr

Na postu zpěváka Nazareth se představí jeden z nejlepších rockových hlasů současnosti Carl Sentance. Kromě písní z předloňské desky Rock’n’Roll Telephone zazní průřez legendárními hity včetně Love Hurts či Dream On.

PŘIJEDOU MATADOŘI I NOVÁČCI

Po roční pauze se na Pekelný ostrov také vracejí nestárnoucí Tři sestry, svoje pevné místo na festivalu má také již nitranská rocková kapela, slovenští Horkýže slíže. Od bratrů Slováků dorazí i punk-rocková úderka Iné Kafé. Ti se navíc představí s původním baskytaristou Petrem "Forusem" Fórou. Vrací se také Petr Hrdlička s kapelou Škwor

Ve Svojšicích u Pardubic vzplál poprvé Plameny Rockfest: došlo na Dymytry, Škwor, Arakain i ohnivou show

K hlavním hvězdám jednoznačně patří i hitmakeři Chinaski, nováčkem na Pekelném ostrově budou také pražští Pipes and Pints. Ti přivezou pořádný punkrockový nářez, doplněný o specifické skotské dudy. Na festivale dále vystoupí již tradičně Doga, Arakain, Rybičky 48, Komunál, Debill heads, či Hand Grenade, Traktor, Emoce a řada dalších.

ČISTÝ FESTIVAL PŘIVEZE REC.STAGE

Pátý ročník chystá řadu novinek a překvapení. Pro festivalové ultras začíná festival již ve čtvrtek zahřívacím večírkem pro nedočkavé. Ten bude opět před areál a zdarma. Kdo dorazí již ve čtvrtek, získává výhodu ve výběru lepšího místa na stanování, ale také se může již nechat opáskovat a vyhnout se pátečnímu návalu.

Recyklované mluvící kelímky lákají na čisté festivaly

Pekelný ostrov je v roce 2016 součástí prestižního projektu Čistý festival, do kterého je zapojeno vybraných 20 akcí v rámci celé ČR. Čistý festival kromě toho přiveze na Pekelný ostrov i unikátní REC.stage. Ta je stylovou, samostatnou krytou scénou. V rámci REC.stage vystoupí například Thom Artway, Pekař, či Cocaine Party!

Pekelný ostrov se každý rok snaží zvyšovat komfrot návštěvníků. V letošním roce tak bude jednou z novinek úschovna, kde si budou moci za poplatek uschovat návštěvníci svoje cennosti a nenechávat je tak například ve stanu nebo ve voze. Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P budou mít opět nárok na snížené vstupné. Nárok na slevu ze vstupné mají také dárci krve po předložení průkazu dárce.

tz, jm

Témata: Pekelný ostrov, Nazareth, Tři sestry, Chinaski, Pipes and Pints, Škwor, Rybičky 48, Horkýže slíže, Arakain, Doga, rock, festivaly

zavřít