Rockový slunovrat přiveze Royal Republic, zahrají i Gaia Mesiah nebo Horkýže Slíže

Vydáno 24.01.2019 | autor: redakce

Headlinerem třináctého ročníku festivalu Rockový Slunovrat bude švédská formace Royal Republic. Vystoupí i Gaia Mesiah, Skyline, Horkýže Slíže nebo Sto zvířat. Akce proběhne v Řevnicích u Prahy 31. května a 1. června. 

Rockový slunovrat přiveze Royal Republic, zahrají i Gaia Mesiah nebo Horkýže Slíže Rockový slunovrat přiveze Royal Republic, zahrají i Gaia Mesiah nebo Horkýže Slíže

Royal Republic, čtyřčlenná kapela z Malmö, se dali dohromady v roce 2007 a z malých klubů se vypracovali na hlavní stage těch nejvýznamnějších evropských festivalů. Doposud vydali tři řadová alba a v těchto dnech natáčejí desku čtvrtou, jejíž vydání je naplánováno na jaro 2019. 

LIVE: Rockový slunovrat roztančili Circus Problem, The.Switch vzpomínali na Chestera Benningtona

Zastávka na Rockovém Slunovratu tedy proběhne právě v rámci tour k novému počinu. Royal Republic jsou proslulí energickými koncerty a sympatickým projevem, o čemž jsme se v Čechách mohli přesvědčit už několikrát.

Na festivale, který se koná 31. května a 1. června v Lesním divadle v Řevnicích u Prahy, vystoupí na třech pódiích mnoho dalších zahraničních i tuzemských kapel a DJů. Mezi ty již zveřejněné patří Gaia Mesiah, Skyline, Horkýže Slíže, N.O.H.A, Itchy (DE), Auxili (ES), Vosí hnízdo, Sto zvířat, Slapdash nebo Glad for Today. Výčet vystupujících ale ještě nekončí.

Pokračuje i charitativní soutěž mladých kapel Rockový Slunovrat léčí, která má za cíl nejen podpořit možné naděje
české hudební scény, ale zejména pomoci nemocným cystickou fibrózou. Veškerý výtěžek poputuje na konto Klubu nemocných cystickou fibrózou. V rámci této "nadace" lze nově přispívat i na elektrický vozík pro handicapovaného Patrika Šimánka.

Předprodej vstupenek na celý festival je rozdělen do cenových vln. Momentálně běží první vlna celofestivalových vstupenek, které lze pořídit za 490 Kč (+ poplatky) v síti Goout.cz.

Více informací o akci je k nalezení na www.rockovyslunovrat.cz nebo na facebookových stránkách festivalu.

tz, jm

Témata: Rockový slunovrat, Royal Republic, Gaia Mesiah, Skyline, Horkýže Slíže

zavřít