Že rockeři nemají srdce? Honza Toužimský věnoval svůj řetězový stojan do dražby ve prospěch nemocných dětí

Vydáno 03.01.2016 | autor: Nicola Bernard

Honza Toužimský z kapely Arakain je již dlouho tváří projektu 1000 statečných, který podporuje výzkum v oboru dětské onkologie a hematologie. Nyní se rozhodl věnovat do dražby svůj "řetězový" stojan na mikrofon, který ho 11 let provázel jeho působením v kapele.

Že rockeři nemají srdce? Honza Toužimský věnoval svůj řetězový stojan do dražby ve prospěch nemocných dětí Honza Toužimský podporuje nemocné děti

Jedná se o artefakt o to cennější, že vyšel přímo z autorské dílny bratrů Toužimských při Honzově nástupu do Arakainu (vyráběl ho Honzův bratr Jaromír) a od té doby se stojan stal důležitou součástí arakainí rodiny a téměř legendárním – mezi fanoušky platí za určitý symbol, objevil se ve všech možných videích, včetně těch nejznámějších, jako jsou DVD záznamy z oslav 25. a 30. výročí existence kapely. Honza chce dražbou pomoci organizaci 1000 statečných získat finanční prostředky ve prospěch nemocných dětí. 

Jak rockeři oslavovali příchod nového ro(c)ku? Vyzpovídali jsme Rybičky 48, Arakain, Dymytry, Harlej, Walda Gang a další

Krásně je vidět i tady - v oficiálním videoklipu k písni Marat.

"Napsal mi můj kamarád Honza Toužimský, že má takový charitativní nápad - proměnit svůj metalácko-čertiskosatansko-kovářskej stojan na mikrofon za 'kačky' pro projekt 1000 statečných," píše zakladatelka projektu 1000 statečných Agnes Miksch. "Kdo by neznal Honzu, tak je to již obstojnou dobu frontman kapely ARAKAIN. Tak obstojnou, jak dlouho před ním stojí ten 'řetězově brutální' stojan na mikrofon, tedy skoro 11 let," dodává.

Stojan si můžete prohlédnout i na obrázku níže, kde vidíte i Honzova bratra Jaromíra při jeho výrobě.

Arakaiňácký stojan jako součást rodiny a jeho výroba bratrem Jaromírem

"Dostal jsem takovej nápad, jak hezky odstartovat rok 2016 a udělat něco pro dobro věci a neziskovou organizaci 1000 statečných zabývající se podporou onkologicky nemocných dětí. Proto jsem se rozhodl dát do dražby můj jedenáctiletý řetězový stojan na mikrofon, kterej mě provázel ode dne, kdy jsem poprvé vlezl na pódium jako jeden z kapely Arakain," píše na svém Facebooku Honza Toužimský a pokračuje slovy: "Vydražená částka přijde na podporu dětí s tímto onemocněním a předání zdokumentujeme."

V projektu se jako "běžní dárci" objevují osobnosti a přátelé Agnes Miksch, kteří nejlépe vědí, proč a jak takové aktivity koná. Za zmínku stojí například: Petr Horký (režisér století Zikmunda), polárník Václav Sůra, šéfredaktorka časopisu Lidé a Země - Lenka Klicperová, ředitel Pražské ZOO Miroslav Bobek, ředitel Psychiatrické nemocnice Bohnice Martin Hollý nebo právě již zmiňovaný frontman kapely ARAKAIN Jan Toužimský.

Zveřejňování informací a následně i přímo k dražbě se věnuje tato událost:
Dražba stojanu na mikrofon Honzy Toužimského (Arakain) výtěžek projektu 1000 statečných

Nicola Bernard

zavřít