LIVE: Provizorní obývák i ztracená redukce. Arakain přijel do Krnova

Vydáno 07.05.2022 | autor: redakce

Arakain slaví v průběhu celého roku 2022 čtyřicáté výročí svého působení na hudební scéně. Na jaře odstartoval turné po České republice a jednou z jeho zastávek byl i krnovský Kofola Music Club. S repertoárem z celé historie si s fanoušky kapela zrekapitulovala ty největší hity své dlouhé a zatím nekončící metalové éry. Pořádná nálož, provizorní „obývák“ a ztracená redukce, to byl koncert Arakain v Krnově.

LIVE: Provizorní obývák i ztracená redukce. Arakain přijel do Krnova LIVE: Provizorní obývák i ztracená redukce. Arakain přijel do Krnova

Arakain
Krnov, Kofola Music Club
6. 5. 2022

Česká legenda Arakain přijela oslavit čtyřicáté výročí své existence do Kofola Music Clubu. Celým Krnovem se ozývaly ty pravé metalové basy, které fanoušci dokázali náležitě ocenit. Ještě před samotným koncertem odstartovala hardrockovou smršť formace Booters, která publikum naladila na tu správnou vlnu. Hned poté se začal celým sálem ozývat ruch, aby tak dali příznivci hlavní hvězde vědět, že jsou tady a netrpělivě čekají na její příchod.

Arakain rozburácel pardubický Žluťák, na stagi si postavil "obývák"

Hned od první písně měl člověk pocit, jako by se vrátil v čase do metalové éry. Lidé v džínovině, všudypřítomná vůně piva, kouř a ta pravá energie. Fanoušci nadšeně vítali každou další píseň, po které se vždy strhla lavina nadšení, jásotu a paroháčů.

Po odehrání poloviny koncertu, která byla pořádně našlapaná, se z pódia vmžiku stal pomyslný obývák, který kapela odůvodnila tím, že už není nejmladší a potřebuje si odpočinout. Koncert ale pokračoval dál, zatímco všichni členové seděli na sedačkách, vedle kterých stály stojací lampy. Navodili tak uvolněnější atmosféru.

Po opuštění obýváku nastal malý zádrhel, kapele se nedařilo najít redukci a nemohla tak pokračovat v hraní. Zpěvák Honza Toužimský se touto situací nenechal rozhodit a komunikoval s publikem, se kterým hovořil hlavně o tom, že by nikdo neměl být ten večer ve stresu a někam spěchat. Všichni si přišli užít chvilku pohody, hudby a alkoholu. Není tak třeba se nechat rozhodit nějakou redukcí.

Show pokračovala a všichni členové najeli opět na pořádný metal. Nový baskytarista kapely Arakain, kterým se oficiálně v letošním roce stal Marek Loučka, předvedl skvělý výkon a neztrácel našlapané tempo, které je pro kapelu typické. Jiří Urban a Mirek Mach ukázali své kytarové umění stejně dobře jako jej předvedl Lukáš „Doxa“ Doksanský za bicíma.

Celý koncert byl doplněný efekty, které se promítaly v zadní části pódia na dvou plátnech. Vrcholem a zlatým hřebem slavnostního roku bude megakoncert za účasti bývalých zpěváků, a to 28. ledna 2023 v pražském O2 universum.

Text: Pavlína Doláková, foto: Pavlína Doláková
Témata: Arakain, Jan Toužimský, Jiří Urban, Mirek Mach, Lukáš Doksanský, Marek Loučka, Kofola Music Club, Krnov

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít