LIVE: Years & Years se k nám budou rádi vracet

Vydáno 13.03.2016 | autor: Kateřina Nováková

Plné Forum Karlín přivítalo v sobotu v Praze britský elektropopový objev Years & Years. Přízeň fanoušků si kluci získávali nejen vlastními hity, ale třeba i covery Drakea nebo Britney Spears. A námluvy dopadly úspěšně. 

LIVE: Years & Years se k nám budou rádi vracet Years & Years se k nám budou rádi vracet. Foto: Petr Klapper

YEARS AND YEARS
FORUM KARLÍN, PRAHA
12. 3. 2016

Years & Years jsou jedni ze zásadních objevů elektropopové scény pro loňský rok. Přestože fungují od roku 2010, první album vydali až o pět let později. Čekání se vyplatilo i jim samotným, protože za něj získali hned čtyři nominace na prestižní Brit Awards. U nás je točí dokonce i rádio Evropa 2, takže skladba publika byla během jejich večera celkem jasná. Jakmile frontman Olly Alexander nakráčel na podium, pištělo se minimálně stejně uprutně jako na koncertech Bena Cristovao.

Ve Foru Karlín odstartovali s prvním songem alba Foundation. Protože mají jen jednu desku, dalo se čekat, že během koncetu postupně představí všechny songy z ní, a tak se i stalo. Čas setu natáhli ještě o dva covery. V prvním fanoušci poznali Hotline Bling od Drakea, který Years & Years taky před pár měsíci představili živě v rámci BBC Live Lounge, a jako druhý, coby přídavek, zazněl Toxic od Britney Spears. Songy měly vtipný nádech (Drake to za svoje tanečky v klipu na sociálních sítích pořádně schytal) a oba zvolené na výbornou.

Během několika písní zasedl Olly taky za klávesy, aby dal větší důraz pomalejším písním. Olly nepůsobí jako klasický frontman, když se podíváte na pár rozhovorú s ním, není to typický excentrický bavič, který vás na první dobrou okouzlí svým charizma, a to i přesto, že se věnuje i herectví. Na velkém pódiu se ale se svojí kapelou rozhodně neztrácel. Bylo vidět, jak si show v Praze užívá a jeho děkovačky do publika nezněly jako klasické fráze. Jako poslední song přídavku přišel jejich největší hit King - bez něj by se prostě nemohlo jít domů.

První návštěva Česka se povedla Years & Years parádně a nejspíš i oni samotní museli být trochu překvapení z plného Fora Karlín, kde se sešlo kolem tří tisíc fanoušků.

text: Kateřina Nováková, foto: Petr Klapper (www.klapper.cz)

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít