RECENZE: Drake a Future jsou trochu nesourodá dvojka. Září jen jeden z nich

Vydáno 18.11.2015 | autor: Daniel Nádler

Drake už letos fanouškům jedno překvapení nachystal – deska If You Reading This It's Too Late patří v hip hopu určitě k nejlepším albům roku. To Future svou novinkou Dirty Sprite 2 spíše zklamal. Jak jim to tedy jde dohromady na společné nahrávce What A Time To Be Alive?

RECENZE: Drake a Future jsou trochu nesourodá dvojka. Září jen jeden z nich Drake a Future jsou trochu nesourodá dvojka. Září jen jeden z nich

DRAKE AND FUTURE
WHAT A TIME TO BE ALIVE
Republic Records
11 trax / 40:30 min

Tracklist: Digital Dash, Big Rings, Live From The Gutter, Diamonds Dancing, Scholarships, Plastic Bag, I'm The Plug, Change Locations, Jumpman, Jersey, 30 for 30 Freestyle

Je symbolické, že na coveru desky se skví diamanty. Album totiž svým způsobem opravdovým diamantem je, jen je ale dokonale vybroušený pouze z jedné strany, zatímco z té druhé byste si ho snadno spletli s kdejakým obyčejným kamenem. Drake je tady muzikální, rytmický, úderný a osobní. Dokáže zpívat a ještě líp rapovat. Na druhé straně tu je bohužel Future, který jeho tempo jednoduše nestíhá.

HITPARÁDY (20.): V Česku je nejposlouchanější Adele, rádia ji ale ignorují

Nutno říct, že od tohoto spojení se jistě nedala čekat taková chemie jako třeba u Run The Jewels nebo Bad Meets Evil, spíše se jedná o pop-trap-rapové songy, které jsou líbivé a přímočaré. Future sice v některých momentech zvládá vyjadřovat emoce tak, že vás vtáhne do děje – jako v Diamonds Dancing a Plastic Bag, ale většinou je nemastný neslaný a těšíte se, až do songu vletí Drake.

Drake unikl smrtící střelbě, dva lidé zahynuli

Ještě že jsou na albu výborné bangery, které vás rozpohybují - a je jedno, jestli jste zrovna sami doma, nebo v rozpáleném tanečním klubu. Do zlaté pokladnice patří určitě Big Rings i track pojmenovaný podle Michaela Jordana, Jumpman. Drake uzavírá tracklist svou sólovou skladbou 30 for 30 Freestyle, kde se částečně vrací ke sporu s Meek Millem.

Deska je krátká, obsahuje pouhých 11 tracků, a ačkoliv se zdá být vvyvážená, místy může působit dost stereotypně. Future by potřeboval obratněji měnit flow a ne vždy mu zdejší beaty sedly tak, aby v nich vynikl jeho cit pro melodičnost. Ve výsledku tak berme společnou desku dvou známých jmen spíš jako příjemný bonus a dárek pro fanoušky, který si rádi poslechnete, ale zdaleka se nevyrovná sólovým projektům obou rapperů. Aktuálně se už těšíme na netrpělivě očekávanou Drakeovu novinku Views From The Six. To bude snad trochu vyšší liga.

BEST TRAX: Jumpman, Big Rings, Plastic Bag,Scholarships
ZKUS TAKY: Young Thug - Slime Season 2, Travis Scott – Rodeo, Chief Keef - Bang 3

Daniel Nádler

3,00

čtenáři

hlasuj
zavřít