BLOG: Honza Křížek - Konkurz aneb Jak jsem vybíral členy své nové kapely

Vydáno 08.07.2018 | autor: redakce

Honza Křížek po loňském vydání své první sólové desky neusíná na vavřínech. Letos v létě vyjede na koncerty se svou novou kapelou. V blogu nám prozradil, jak výběr bubeníka a baskytaristy probíhal. 

BLOG: Honza Křížek - Konkurz aneb Jak jsem vybíral členy své nové kapely BLOG: Honza Křížek - Konkurz aneb Jak jsem vybíral členy své nové kapely

Během mé hudební kariéry jsem už pár věcí zažil a poznal, ale nikdy jsem nebyl na konkurzu. Když jsem se na začátku června rozhodl vyhlásit konkurz na novou rytmiku do mojí kapely, neměl jsem ani páru o tom, jak ho udělat a jak bude probíhat. Jako obvykle jsem do toho šel po hlavě.

Honza Křížek křtil desku v brněnském Metru, připomněl Walk Choc Ice i Radima Hladíka

Vyrobil jsem banner, umístil ho na oficiální FB a čekal, co se stane. Nabídky začaly chodit okamžitě a chodily takřka nepřetržitě celý týden. To bylo super, až na to, že mě to na sedm dní totálně pohltilo a odřízlo od rodiny a zbytku světa. Dny jsem trávil většinou ve studiu, mimo něj pak s mobilem v ruce a sluchátky na uších. Probíral jsem se všemi nabídkami a těch sedm dní, které konkurz trval, vlastně nedělal nic jiného, než poslouchal a odepisoval všem zájemcům.

ZA PĚT MINUT DVANÁCT

Po týdnu jsme s kytaristou a manažerem dali hlavy dohromady a vybrali tři finalisty na bubny a stejný počet baskytaristů. Ti všichni bezezbytku splňovali naše požadavky na hru na nástroj, zkušenosti z pódií, věk i vizáž a především na celkovou prezentaci. Nastalo kolečko zkoušek, po kterém nám zůstali už jen dva bubeníci a my se museli rozhodnout, kterému z nich dát přednost, abychom mohli v konkurzu pokračovat a vybrat vhodného basáka. V tu chvíli, takřka za pět minut dvanáct, nám dorazila ještě poslední nabídka. "Čau kluci, jmenujeme se Lukáš a Tomáš a rádi bychom s vámi hráli v kapele". Nic víc.



Přestože jsme už měli své adepty vybrané, dali jsme si druhý den s klukama sraz ve zkušebně. Po tom, co jsme si spolu zahráli tři domluvené písničky, podívali jsme se na sebe s kytaristou Davídkem a vypadli oba naráz ze zkušebny s tím, že si musíme jít promluvit. Po chvíli ticha jsme se na sebe podívali a bylo jasno. Vrátili jsme se zpátky do zkušebny a řekli: "Kluci, sakra, co nám to děláte! Vždyť vy jste to dali tak zatraceně dobře, že si vás budeme muset nechat!!!"

A ačkoliv nám v tu chvíli rozum radil a snažili se racionálně uvažovat, rozhodlo srdce, a to po prvním odklepání paliček!

VÍTĚZI KONKURZU SE STALI: LUKÁŠ HÖNIG (bicí), TOMÁŠ MATĚJKA (basa). 

Klukům GRATULUJEME a všem, kteří se konkurzu na novou rytmiku do projektu Honza Křížek & Kapela přihlásili, DĚKUJEME!

S vámi všemi ostatními se už moc těšíme na setkání na některém z našich koncertů. 


LETNÍ KONCERTY HONZA KŘÍŽEK & KAPELA (nová sestava):

20.července 2018 - BLATNÁ 
21.července 2018 - STRAČOV, MĚSTSKÉ SLAVNOSTI  
4.srpna 2018 - HLINSKO V ČECHÁCH, STUDNICEFEST 
9.srpna 2018 - PLZEŇ, GAMBRINUS
18.srpna 2018 - OBEC TŘEBÍLOVICE U LITOMĚŘIC, VINAŘSTVÍ JOHANN  


Více informací na www.honzakrizek.cz a Faceboku

text: Honza Křížek, foto a image: Petr Jáchym

Témata: Honza Křížek, konkurz, blog

zavřít