ROCK BLOG | Honza Křížek: Křižník vyráží na turné Revoluce Live 2022

Vydáno 17.02.2022 | autor: redakce

Honza Křížek zve prostřednictvím svého blogu na nadcházející turné Revoluce Live 2022. Představí na něm s kapelou loni vyšlé stejnojmenné album, které pokřtil v litvínovském klubu Ponorka. Během roku se objeví na stejném pódiu se spřátelenými sestavami Lidopop, The Complication, Satisfucktion nebo Wo.Co.De.. O dalších plánech si přečtěte níže.

ROCK BLOG | Honza Křížek: Křižník vyráží na turné Revoluce Live 2022 ROCK BLOG | Honza Křížek: Křižník vyráží na turné Revoluce Live 2022

Kapelová dodávka Křižník, kterou tak pojmenovali fanoušci kapely na facebooku, vyplouvá na první štaci koncertního maratonu Revoluce Live 2022. Ten startuje už v pátek 18. února v klubu Na Rampě v Jablonci nad Nisou. Album Revoluce, které vyšlo v září minulého roku, se tak konečně dočká svojí koncertní podoby, na níž s kapelou čekáme od zatím posledního koncertu, kterým byl křest v klubu Ponorka v Litvínově.

ROZHOVOR | Honza Křížek: Novou desku jsem nahrál sám doma, nebudou na ní syntezátory ani samply

Potom přišla stopka v podobě mého zlomeného kotníku a já měl čas odpočívat a plánovat spolu s manažerem Víťou Sekvardem tuhle šňůru. Vsadili jsme hned od začátku na spolupráci s kapelami našeho hudebního a lidského ražení, se kterými si recipročně vzájemně měníme koncertní termíny. Oni nás pozvou k nim, jako například kamarádi Lidopop našeho kámoše Mikeše (ex Narvan), se kterými letos budeme hrát v Brně hned dvakrát. Nejdříve 24. března v klubu Metro a hned z kraje léta 24. června nás čeká společná a příjemná Zahrada u Sosny. Kluci nebojte, my vám ty koncerty jednou vrátíme! Fakt... Nekecám!

Jindy naopak my nabídneme hostování na našem koncertě, jako jsme to udělali s kapelou The Complication 25. února v MC Kotelna v Litomyšli. Je to pro nás způsob, jak nalákat více fanoušků a oba tábory mezi sebou propojit a seznámit s muzikou obou táborů. Je to sice běžná praxe, ale my se k ní dostáváme až teď a moc se na to těšíme!

Parádní společný koncert nás čeká v Českých Budějovicích, kam nás pozvala místní legenda Satisfucktion. Moc si takového gesta vážíme, ten večer budeme mít možnost se představit před spoustou jejich fanoušků a konkrétně ve středu 27. července před legendárním klubem K2 předvést program tak, jak jsme ho vychytali a doslova vypiplali od doby, kdy album Revoluce vyšlo. Chystáme se na společné hraní s pardubickou partou Wo.Co.De., kteří letos chystají velký křest svojí desky dne 23. dubna v klubu Žlutý pes a pozvali nás jako své hosty. 

Hned z kraje turné nás čeká on-line koncert z hudebního klubu rádio Tloskov a my chceme všem, kteří se budou dívat buď v den premiéry 4. března, nebo později ze záznamu na YouTube, ukázat, co děláme, jak u toho vypadáme a co od toho projektu vlastně lze očekávat. Zatím nebyl prostor a čas naší hudbu takhle detailně představit. Další skvělé open airy, na které se s klukama už moc těšíme, jsou hraní 13. května v klubu Loděnice v Benátkách nad Jizerou s Horkýže Slíže, mejdan s crossoverovou bandou DWTK na venkovní scéně klubu Aion Club u Krbu 2. července v Lomnici nad Popelkou a rozhodně zveme všechny z Hradce Králové a okolí 6. května do AC klubu, kde našimi hosty bude skvělá parta Metanol.

Po roce společného zkoušení každý z nás ví, co má dělat a děláme to společně, tak usilovně a tak tomu všemu věříme, že to zkrátka musí být na koncertech, které jsou před námi, vidět i slyšet! Přijďte se přesvědčit sami. Budeme rádi, když se s vámi na některém z nadcházejícíh vystoupení Revoluce Live 2022 potkáme! Za celou partičku zdravím a budu ještě šťastnější, když se s vámi uvidím osobně!

Kapelu tvoří Honza Křížek - zpěv, Ondřej Bezvoda - kytara, Ondřej Stehlík - baskytara, Honza Pavlíček - bicí.

Text: Honza Křížek, foto: Jan Nožička, Lukáš Knoll
Témata: Honza Křížek, Rock blog, turné

zavřít