Alba, které přinese rok 2022 (II.): Vyjde posmrtná deska Mira Žbirky. Na nahrávkách pracují také John Wolfhooker, Pan Lynx, Sebastian i Nebe

Vydáno 17.02.2022 | autor: redakce

Rok 2022 přinese hned několik zajímavých nahrávek. Některé jsme zmínili již v prvním díle článku, další vám představíme v tom aktuálním. Velmi očekávaným albem je posmrtná deska Mira Žbirky, kterou aktuálně dokončuje jeho syn David v Londýně. Těšit se však můžete také na novinky od John Wolfhooker, Emmy Smetany a Jordana Haje, Sebastiana, Pana Lynxe, Zrní, Lucie Redlové, Nebe a KOFE-IN.

Alba, které přinese rok 2022 (II.): Vyjde posmrtná deska Mira Žbirky. Na nahrávkách pracují také John Wolfhooker, Pan Lynx, Sebastian i Nebe Alba, které přinese rok 2022 (II.): Vyjde posmrtná deska Mira Žbirky. Na nahrávkách pracují také John Wolfhooker, Pan Lynx, Sebastian i Nebe


Miro Žbirka

Album Mira Žbirky patří mezi ty nejočekávanější. Zpěvák na něm pracoval v posledních měsících svého života, dokončit ho už však nestihl. Pověřil tím tedy svého syna Davida, který na desce aktuálně intenzivně pracuje v londýnském studiu KONK. Velmi brzy by se z ní měla objevit první ochutnávka. V říjnu letošního roku se bude v O2 universum konat speciální koncert na Žbirkovu poctu, zúčastní se ho řada českých hvězd, které zazpívají hudebníkovi skladby.

Příběh československého hitu: Miro Žbirka – Co bolí to přebolí

John Wolfhooker

John Wolfhooker vydají v březnu EP 626. Fanouškům z něj již představili singly Singularity a Inferno. Druhým jmenovaným poukázali na drastické zacházení se zvířaty v potravinářském průmyslu. „Někdy je potřeba být tvrdší, když chce člověk sdělit něco zásadního,“ uvedla formace.

Emma Smetana a Jordan Haj

Emma Smetana a Jordan Haj vydali minulý rok úspěšný singl By Now, který aktuálně patří mezi nejhranější v rádiích. Nyní pracuje dvojice i na společném albu, které by mělo vyjít už na jaře.

Sebastian

Nové album oznámil skrze své sociální sítě také Sebastian. S největší pravděpodobností vyjde v druhé polovině roku. Celkově půjde o zpěvákovu třetí studiovou nahrávku. Druhou pod názvem Rub a líc vydal muzikant v roce 2019 a obsahovala devět skladeb včetně duetu s Adamem Mišíkem.

Pan Lynx

Michal Skořepa plánuje letos fanouškům více přiblížit svůj nový projekt Pan Lynx. Jak uvedl v rozhovoru pro iREPORT, nejenže má prakticky hotovou první desku, ale rovněž polovinu druhé. „Písničky, co se tam objevují, z různých pohledů zkoumají tato témata, často z nečekaných úhlů. Někdy je to o ženských, někdy o stavu společnosti, stavu planety,“ uvedl.

ROZHOVOR | Michal Skořepa (Pan Lynx): Teď je pravý čas na to, dělat muziku jinak, než se "má"

Zrní

„Když se vše povede, vydáme na podzim novou desku,“ slíbila kapela Zrní v naší novoroční anketě. Jak dodala, písniček má již několik hotových, aktuálně je aranžuje a v březnu vyrazí do studia nahrát je. „Texty jsem psal spíš intuitivně, neomezoval jsem se rozumem. A po hudební stránce jsou to krátký, vesměs veselý, rychlý písničky,“ láká fanoušky na album Honza Unger.

Lucie Redlová

Lucie Redlová vydala minulý rok dva singly, které jsou předzvěstí jejího chystaného alba Lidová Redlová. „Budu ho natáčet zkraje roku,“ prozradila zpěvačka s tím, že další plány pro tento rok nemá. Poslední album vydala muzikantka v roce 2012, před čtyřmi lety pak potěšila fanoušky EP Otázky.

Nebe

Petr Harazin s kapelou nyní zažívají nejlepší tvůrčí období. Minulý rok vydali několik úspěšných singlů, které by se letos měli objevit na připravovaném albu. Tak držíme palce!

KOFE-IN

Na nové CD se mohou těšit také příznivci KOFE-IN. „V kapele se na natáčení nové desky všichni těšíme. Aspoň spolu budeme víc času, protože kdo ví, jak to bude s živým hraním. Už to skoro vypadá, že kvůli pandemii, bude sezóna vždycky jen v létě,“ uvedl Jan Kunze.

Příběh českého hitu: KOFE-IN - Kladu tě na vodu

redakce, foto: Tomáš Martínek, Barbara Matějková, archiv Michala Skořepy, Radek Šafarčík
Témata: Miro Žbirka, John Wolfhooker, Emma Smetana, Jordan Haj, Sebastian, Pan Lynx, Zrní, Lucie Redlová, KOFE-IN

zavřít