Zapomenuté české kapely 27. | Malformed Thought  

Vydáno 13.11.2020 | autor: Petr Korál

Hudební publicista Petr Korál se věnuje české kytarové scéně bezmála čtyři dekády, po celou tu dobu s nadšením oddaného fanouška i pečlivostí archiváře. V době kulturní hibernace sám sobě uložil výzvu - každý den připomene jednu spíše zapomenutou, přesto ale výjimečnou českou kapelu. Seriál Zapomenuté české kapely tak představuje unikátní sondu do pestrosti tuzemského rocku, bigbítu a alternativy. Pro dnešek zamíříme na Vysočinu.

Zapomenuté české kapely 27. | Malformed Thought   Zapomenuté české kapely 27. | Malformed Thought  

Jindřichohradecká skupina Malformed Thought začínala zkraje devadesátých let s extrémním grindcorem, ale záhy se její hudba zmodernizovala a „zkultivovala“ v duchu tehdy progresivních metalových a hardcorových trendů. Na ně reagovala už první oficiálně vydaná nahrávka, kazeta Feelings z roku 1995. Osobně však za jednoznačný vrchol tvorby Malformed Thought považuji až druhé album Blindness z roku 1998.

Zapomenuté české kapely 26. | Enter

Následující rok Malformed Thought natočili materiál Collapse, který vyšel na split CD s formací Destroying Themselves. Pak odešel zpěvák Tomáš Reisner, zpívat začal kytarista Petr Lysec, a takto vzniklo v roce 2001 ještě album Nascent. To už ale bylo pomyslnou labutí písní skupiny.

Reisner se s původním baskytaristou Davidem Blažkem po čase zase sešli v pelhřimovské kapele Pork Soda, v níž oba působí dodnes. Lysec se po rozpadu Malformed Thought věnoval projektu Coombs.

Text: Petr Korál, foto: archiv Rock Report
Témata: Zapomenuté české kapely, Malformed Thought, Pork Soda, Coombs

zavřít