BLOG: Sofian Medjmedj o svém prvním koncertě - Plnit si sny je to nejkrásnější, co můžete udělat

Vydáno 27.02.2019 | autor: redakce

Sofian Medjmedj patří k nejskloňovanějším novým jménům české popové scény. V lednu uspořádal v pražském klubu FAMU svůj vůbec první samostatný koncert. A protože se pro něj jednalo o mimořádný zážitek, rozepsal se o něm v blogu. 

BLOG: Sofian Medjmedj o svém prvním koncertě - Plnit si sny je to nejkrásnější, co můžete udělat BLOG: Sofian Medjmedj o svém prvním koncertě - Plnit si sny je to nejkrásnější, co můžete udělat

Když se tak zamýšlím, uvědomuju si, že je to fakt šílený a krásný, když přijde okamžik, kdy se vám začnou postupně plnit vaše sny. Je to nepopsatelná radost a potěšení, který uvnitř sebe máte.

VIDEO: Sofian Medjmedj a Ben Cristovao představují novinku nahranou v Abbey Road Studios

Přesně tak jsem to měl na svým prvním koncertu. Proběhl před měsícem a čerpám z toho dodnes. Hned v prvním okamžiku, co jsem přišel na pódium, se do mě vlil pocit štěstí, vzrušení a radosti a držel se mě po celou dobu koncertu. Cítil jsem, že teď to opravdu všechno začíná. To, co jsem si vždycky přál. Už odmala jsem chtěl nějak bavit lidi, být středem pozornosti a předávat všem radost, kus sebe a svoje emoce, který v určitý okamžik cítím. No, a teď to tu bylo, zas jsem k tomu snu přišel blíž. Ještě před koncertem jsem se ptal sám sebe: "Co lidi, budou zpívat se mnou? Budou řvát? Bude je to bavit?" Odpověď jsem dostal hned…. lidi byli prostě šílení. Dokázali vytvořit takovou atmosféru a skvělý vibe, že mé srdíčko opravdu plesalo. Zpívali se mnou, tancovali, řvali…. Bylo to prostě šílený! Přímo neskutečný! Stál jsem před všemi těmi lidmi a říkal si: "To fakt všichni přišli jen kvůli mně?"

V hudbu jsem vždy věřil, jen jsem měl strach a pokládal si otázky přesně toho typu, jestli se mi povede, aby se někdy někdo šel podívat na můj koncert. Bál jsem se neúspěchu. A teď to bylo tady. Stál jsem před vyprodaným klubem FAMU a nevěřil tomu, co se v ten moment dělo. Už teď se mi po koncertování stýská, protože je to věc, kterou miluju a baví mě.

Po výzvě Je to v tobě jsem vystupoval na pár koncertech s Benem Cristovao, kde mě asi nejvíc dostal Majáles v Brně. Bylo tam okolo patnácti tisíc lidí a v ten moment jsem si připadal jako doma. Když to ale porovnám se svým samostatným koncertem, tak stát po boku mýho vzoru na pódiích před tisíci lidí bylo sice úžasný, ale můj koncert byl prostě můj koncert!

S kapelou jsme byli připravení. Nebál jsem se, že by se něco po…. Prostě jsem si to užil. Na koncertě zaznělo několik songů z mé chystané debutové desky. Na jednu z nich jsme před časem natočili klip, se kterým finišujeme a už brzy ho uvidíte i vy. Je crazy! Jak hudba, tak klip. Miluju ten boží sound, přijde mi, že takovej jsem snad nikdy neslyšel. A klip je ještě ujetější.

V poslední době jsem se tedy věnoval hudbě naplno a věřím, že ten čas a píle se vyplatí! Člověk nesmí usínat na vavřínech, musí být ve střehu a přicházet s nápady, co lidi baví. Snad je moje věci budou zajímat i dál. Proto jsem také natočil takový short "dokument" o sobě a mém příběhu jak jsem se dostal k hudbě - o obyčejném klukovi z paneláku, co si jde za svými sny! Sledujte můj insta profil Sofian Medjmedj, už brzy se dozvíte více.

Myslím si, že každý bychom si měli vážit toho, co máme, a snít o jakýchkoliv věcech, jelikož když se rozhodneme si je splnit, je to pak krásný pocit.

text: Sofian Medjmedj, foto: Odehnal Production

Témata: Sofian Medjmedj, FAMU

zavřít