Lola Marsh bude jedním z headlinerů letošního Rockového Slunovratu

Vydáno 01.03.2023 | autor: iREPORT

Pokud jste o Lole Marsh ještě neslyšeli, tak vězte, že pod tímto uměleckým jménem se ukrývá dvojice umělců z izraelského Tel Avivu. Multiinstrumentalista Gil Landau a vokalistka Yael Shoshana Cohen patří mezi stálice evropské indie scény.  Jejich hudební tvorba kombinuje chytlavé melodie a hluboké texty, které pojednávají o lásce, přátelství, ale i překonávání překážek a úvahám nad tím, jak vlastně vést spokojený život. Poslechnout si je naživo budete moci už na začátku června, sestava totiž bude jedním z headlinerů letošního Rockového Slunovratu.

Lola Marsh bude jedním z headlinerů letošního Rockového Slunovratu Lola Marsh bude jedním z headlinerů letošního Rockového Slunovratu

Počátek Loly Marsh se datuje od roku 2012, s vydáním desky ale nespěchali, debutové EP vyšlo až v roce 2016. Originální styl, který lze označit nejlépe jako dreampop, si rychle našel příznivce mezi posluchači streamovacích platforem. Na online úspěch vzápětí navázalo turné s pětičlennou kapelou po Evropě a Severní Americe.

Rockový Slunovrat se vrací, headlinerem bude Dubioza Kolektiv

Plnohodnotné album s názvem Remember Roses Lola Marsh vydala o rok později. Jedná se v zásadě o popovou nahrávku s hodně melancholickou atmosférou. Díky tomuto albu se kapele otevřela pódia velkých hudebních festivalů, jako je slovenská Pohoda, Primavera Sound či Dockville. Právě díky vystoupení na Pohodě se z Loly Marsh stali miláčci slovenského publika. Však tam také jako jediná ze zahraničních kapel vystupovala třikrát za sebou.

Na počátku roku 2020 se Lola Marsh pochlubila druhou deskou Someday Tomorrow Maybe, která nabídla zajímavý pohled na ústřední dvojici hudebníků. Yael a Gil totiž svého času nepůsobili pouze jako spolupracovníci, ale také jako partneři v osobním životě. Zasněná, a také trochu retro deska si získala uznání hudebních kritiků. Singl Echoes dokonce obdržel cenu Berlin Music Video Awards za nejlepší píseň.

Podzim loňského roku byl ve znamení třetí desky s názvem Shot Shot Cherry, která se nejvíce nese v duchu rozmáchlých orchestrálních melodií a ještě víc oldschoolovém aranžmá.  Tuto desku Lola Marsh představila i českému publiku, a to na festivalu Metronome.

Koncert na Rockovém Slunovratu bude jistě jedním z vrcholů festivalu, proto si tento jedinečný hudební zážitek určitě nenechte ujít.

TZ, foto: Dor Sharron, Samantha Annis
Témata: Rockový Slunovrat, Lola Marsh, indie

zavřít