Pipes and Pints

Vydáno 07.01.2012 | autor: Dominik Pavliš

Pipes and Pints Pipes and Pints

Pipes and Pints jsou pražskou punk rockovou skupinou, která je charakteristická a snadno rozpoznatelná díky dudám, které obstarává Vojta Kalina. Právě ten roku 2006 skupinu založil. Než se sestava ustálila, prošlo jí mnoho muzikantů. O rok později kapela vydala demo album a ve složení Vojta Kalina – dudy, Tomáš Novotný – kytara, Petr Bláha – bicí, Kráťa – kytara a Eddy Allen – basa a zpěv se vydala na turné po Čechách a střední Evropě. Tvrdé jádro kapely se však formuje koncem roku 2008, kdy Vojtu Kalinu a Tomáše Novotného doplňuje bubeník Lukáš Vincour, zpěvák Syco Mike, a baskytarista Ondra Balvín.

Skupina měla vždy velké cíle a s hraním to myslela a stále myslí skutečně vážně. V prosinci roku 2008 nahráli EP, které zaznamenalo obrovský úspěch a s chutí i nadšením vyjeli na evropské turné. Za rok působení si vydobyli slušné jméno i pověst a koncem roku 2009, kdy již měli odehráno spoustu koncertů jak na domácí půdě, tak i v zahraničí, vydávají svou první dlouhohrající desku pod názvem Until We Die.

Nové album se Pipes and Pints rozhodli podpořit velkým množstvím koncertů. Na desku vyšly pozitivní recenze nejen na území České republiky. Singly z alba zněly v rádiích také v Japonsku, Severní i Jižní Americe či Austrálii. Za celý rok 2010 odehráli celkem 110 koncertů.

Kapele se daří, objíždí různé festivaly, pořádá vlastní turné a v listopadu 2012 vydávají svou druhou desku nazvanou Lost and Found, za kterou stojí kalifornský producent Darian Rundall, který spolupracoval například s Pennywise, Suicidal Tendencies či Yellowcard.

V roce 2016 skupinu opouští dlouholetý člen Tomáš Novotný, aby ho nahradil Ivo „Rafan“ Traxmandl. Odejít se také rozhodl zpěvák Syco Mike a nahrazuje ho irský hudebník Travis O’Neill. Na podzim roku 2017 nahráli Pipes and Pints čtyři nové skladby, kterými odstartovali novou éru kapely.

 

Diskografie:

Until We Die (2009)
Found and Lost (2012)

Další články interpreta

zavřít