Adele už zase láme rekordy. Překonala i Taylor Swift

Vydáno 24.10.2015 | autor: Josef Martínek

Britské zpěvačce Adele se po tříleté mateřské pauze povedl fenomenální návrat na výsluní. Ihned po vydání se její nový singl Hello stal celosvětovým hitem - videoklip k němu získal za prvních 24 hodin na VEVO kanále 23,2 milonu zhlédnutí. O tři milony tím padl dosavadní rekord Taylor Swift. 

Adele už zase láme rekordy. Překonala i Taylor Swift Adele slaví úspěch se singlem Hello

Kromě úspěchu ve sledovanosti se v základech otřásly i digitální prodeje: song Hello okamžitě vyletěl na první místo iTunes hitparády v 85 zemích světa, včetně velkých trhů v USA a Velké Británii. Očekává se, že píseň z chystané desky 25, která vyjde 20. listopadu, by mohla debutovat na první pozici obou nejprestižnějších singlových hitparád. 

VIDEO: Adele přichází s novinkou Hello: Takhle bude znít letošní podzim

Úspěch Adele na YouTube je o to cennější, že dosud rekordy překonávaly pouze teenpopové hvězdy nebo kontroverzní klipy. Historické maximum před 26letou Britkou posouvali třeba One Direction, Miley Cyrus s nahatým klipem Wrecking Ball, Nicki Minaj coby Anaconda a naposledy Taylor Swift, jež si do snímku Bad Blood na pomoc přizvala armádu celebrit. Adele se to povedlo s melancholickým černobílým videem.

Zdá se, že hudební průmysl se před Vánocemi může těšit na hodně plodné týdny.

VEVO, jm

 

zavřít