David Bowie byl zpopelněn bez obřadu. V posledních týdnech života nahrával další album

Vydáno 14.01.2016 | autor: redakce

Zatímco pohřeb Lemmyho Kilmistera byl před pár dny veřejnou událostí, kterou sledovaly statisíce fanoušků přes internet, David Bowie se rozhodl odejít bez humbuku. Dle jeho posledního přání proběhla kremace v New Yorku bez přítomnosti přátel nebo rodiny. 

David Bowie byl zpopelněn bez obřadu. V posledních týdnech života nahrával další album David Bowie byl zpopelněn bez obřadu. V posledních týdnech života nahrával další album

Zpopelnění prý proběhlo velmi rychle po Bowieho skonu, aby se předešlo případnému mediálnímu zájmu. V neděli zemřelý zpěvák si zřejmě nepřál svou smrtí někoho obtěžovat, a proto se již předem rozhodl pro tento krok. 

POST SCRIPTUM (28): Picasso rock'n'rollu, mimozemský anděl. Jak na Davida Bowieho vzpomínají Madonna, Paul McCartney nebo Yoko Ono?

Podle posledních novinek přitom Bowie v posledních týdnech života nečekal pouze pokojně na smrt, ale nahrával. Nebylo to album Blackstar, které již bylo nějakou dobu hotové a vyšlo 8. ledna, dva dny před jeho odchodem, ale chystaná další deska. Potvrdil to jeho dlouholetý spolupracovník a producent poslední nahrávky Tony Visconti. 

VIDEOROZHOVOR: Smrt Davida Bowieho byla umělecký akt. Je to děsivé a zároveň geniálně dokonalé, říkají Tata Bojs

Podle něj měl David natočených již pět demonahrávek a chystal další. Očekával prý, že je před ním snad ještě pár měsíců života. "Poprvé mi o rakovině řekl začátkem roku 2015. Tehdy přišel z chemoterapie a neměl obočí ani žádné vlasy," říká Visconti. "Nejprve se zdálo, že chemoterapie zabírá a v polovině roku 2015 nemoc polevila. Jenže v listopadu se nečekaně vrátila a David věděl, že to je konečná."

NME, jm

zavřít