Hurá bubliny! Flaming Lips zahráli pro obří plastové koule. Je tohle budoucnost?

Vydáno 30.01.2021 | autor: redakce

Kapela Flaming Lips uskutečnila dlouho plánovaný koncert v nafukovacích bublinách.  Oklahomská psychedelicky rocková kapela se snaží nastínit řešení absence živé kultury. Průběh koncertu je k vidění v přiloženém videu.

Hurá bubliny! Flaming Lips zahráli pro obří plastové koule. Je tohle budoucnost? Hurá bubliny! Flaming Lips zahráli pro obří plastové koule. Je tohle budoucnost?

Američtí Flaming Lips odehráli první „bublinový“ koncert již v říjnu loňského roku, hygienicky bezpečnou show později zopakovali v televizním pořadu Late Show with Stephen Colbert. Největší koncert pak odehráli na konci ledna 2021 v jejich domovské Oklahomě.

Flaming Lips v Guinnessově knize rekordů: 8 koncertů na 8 místech během 24 hodin

Na koncert přišlo přibližně sto lidí, které pořadatelé uzavřeli do plastových koulích. Jimi se chránila také osmičlenná kapela na pódiu. Vzhledem k prostoru, které koule zabírají v hledišti, bylo vyprodáno. Každá koule obsahovala bezdrátový reproduktor, který vyrovnával zkreslení zvuku, lahev vody, větrák, ručník na otírání zamlžené bubliny a cedulku s nápisem „potřebuji na záchod“ na jedné straně a „je tu vedro“ na druhé.

Pokud se vnitřní prostory bubliny moc zahřály, pořadatelská služba ji znovu naplnila čerstvým a chladným vzduchem. Kvůli odchodu na toaletu museli návštěvníci z bubliny vylézt a nechat se eskortovat personálem v rouškách.

Flaming Lips s podobnými koulemi pracují už dlouhé roky. Kromě toho, že je nechávají v davu, frontman Wayne Coyne při koncertech často „surfuje“ nad hlavami publika. „Bude to bezpečnější, než jít do obchodu s potravinami,“ uvedl Coyne před koncertem. Jedna z mladších návštěvnic po koncertě řekla, že to byl nejlepší den jejího života. 

red, oh, foto: YouTube, Flaming Lips
Témata: Flaming Lips, koncerty, covid-19 

zavřít