Odstartoval jubilejní ročník ankety Žebřík. Oslavy 30 let a vyhlášení cen proběhne na Apríla

Vydáno 01.01.2022 | autor: redakce

Hudební ceny Žebřík slaví významné jubileum – celé tři dekády nepřetržité existence! K oslavě třicetin okořeněné exkluzivními koncerty Pražského výběru či Mig 21 a vyhlášení výsledků ankety dojde 1. dubna 2022 v plzeňském DEPU2015.

Odstartoval jubilejní ročník ankety Žebřík. Oslavy 30 let a vyhlášení cen proběhne na Apríla Odstartoval jubilejní ročník ankety Žebřík. Oslavy 30 let a vyhlášení cen proběhne na Apríla

Z lednového hlasování na stránkách Anketazebrik.cz vzejde pět nominovaných v každé z devíti kategorií. Své hlasy můžete posílat v kategoriích Skupina, Album, Skladba, Videoklip, Zpěvák, Zpěvačka, Objev, Akce a Film roku. O vítězích se následně  rozhodne ve druhém kole, které potrvá do konce února.

Dva Žebříky v jednom přinesly jedinečnou atmosféru. Marek Ztracený, Tomáš Klus a další byli fanouškům na dosah

Finálová show Žebřík 30 let je na programu v pátek 1. dubna od 19 hodin v areálu DEPO2015 v Plzni. V průběhu šestihodinového večera budou pod moderátorskou taktovkou Marka Taclíka a Žofie Dařbujánové honorováni tři nejlepší interpreti nebo kapely v každé kategorii. Vítězové obdrží bronzové sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka.



Ceremoniál bude velkolepým ohlédnutím nejen za loňskou sezónou, ale i za třicetiletou historií této prestižní ankety. „Je to tak zásadní jubileum, že Žebřík tentokrát nemůže být jen bilancí uplynulého roku, ale pokusíme se ohlédnout hlouběji do minulosti. I proto jsme angažovali tak kultovní seskupení, jakým je Pražský výběr, jednu z nejdůležitějších kapel našich hudebních dějin, nebo stále populárnější Mig 21. Další koncertní jména budeme postupně odtajňovat, budou mezi nimi i neokoukané nové tváře, jimž chceme dát příležitost ke zviditelnění. Víc zatím prozrazovat nebudu, ale můžete si být jisti, že těch 30 let oslavíme s plnou parádou!“ dodává ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Hlavním organizátorem je magazín iREPORT. Partnery jsou Ochranný svaz autorský, PMDP, Vodárna Plzeň, Plzeňská teplárenská, Kamenictví Chlupsa a Gambrinus. Spoluorganizátorem je město Plzeň a Plzeňský kraj. 

Předprodej vstupenek za 590 Kč a VIP passů (s bezplatnou konzumací a dalšími benefity) v ceně 990 Kč probíhá na www.anketazebrik.cz/vstupenky

Mezi oceněnými minulého ročníku byli Tata Bojs, Lucie, Monkey Business, Anna K, Lenny, Kateřina Marie Tichá, Miro Žbirka, Skyline, Ewa Farna, Tomáš Klus, Škwor, David Koller, Marpo, Karin Ann, Deaf Heart, 7krát3, festival Praha Září, Monster Meeting a filmy Meky, Šarlatán a Havel. Laureátem loňského Žebříku se stal Michal Prokop.

Více na www.anketazebrik.cz
Facebook Anketa Žebřík: https://www.facebook.com/anketazebrik/ 
Událost Žebřík na facebooku: https://www.facebook.com/events/150701263899860

 TZ, foto: Veronika Zimová, Jaroslav Noska, Radka Chlupsová
Témata: Hudební ceny Žebřík, Jarda Hudec, výročí, Mig 21, Pražský výběr

zavřít