Deník neúspěšného hudebníka (13.): Jak se (ne)stát bedňákem

Vydáno 17.10.2019 | autor: Neúspěšný hudebník

Jsem Fanda a muzika pro mě znamená nejvíc. Jednou se jí budu i živit a konečně zavřu pusu všem, kdo o mně pochybovali. Jednou se to povede...

Deník neúspěšného hudebníka (13.): Jak se (ne)stát bedňákem Deník neúspěšného hudebníka (13.): Jak se (ne)stát bedňákem

Od koncertu Blančiny grupy mi hlavou běželo to, co mi pak říkal jejich frontman. Co když dělání bedňáka vážně znamená nejsnazší cestu ke kariéře profesionálního muzikanta. Nadšeně jsem se se svým plánem svěřil mámě, která mě ale svou reakcí trochu rozhodila: "Bedňák? To jsou ty lidi, jak tahají ty bedny? Vždyť ty sotva dojdeš s odpadkama!"

Deník neúspěšného hudebníka (12.): Hudbou se dá živit snadno

Pomyslel jsem si, že by mohla být ráda, že si chci najít práci, ale máma prostě ničemu nerozumí… Cinkl jsem Punkýšovi, od kterýho jsem čekal trochu víc podpory.

Deník neúspěšného hudebníka (11.): Nová naděje

"Ty vole, bedňák? Dyť to je hrozně těžká práce! To už ses mohl rovnou narodit jako otrok!" začal se smát, když jsem mu řekl o svým plánu. Ani u něj jsem nenašel pochopení. I tak mi ale ten plán vrtal hlavou, shodou okolností jsem na netu narazil na inzerát, ve kterým jednoho bedňáka sháněli.

Cinkl jsem na uvedený číslo a domluvil se s šéfíkem, že přijdu druhej den na osmou, Měl jsem z toho dobrej pocit. Tak dobrej pocit, že jsem si do dvou pouštěl koncert AC/DC a pak ještě koukal na nejlepší sóla Anguse Younga.

Deník neúspěšného hudebníka (10.): Jak se hraje na nervy?

V noci se mi pak zdál sen. Stál jsem na pódiu s kapelou a hráli jsme pro stovky tisíc lidí. Paráda. Byl to krásnej sen, jen jsem se teda probudil v deset. Říkal jsem si, že šéf bude mít pochopení, když u něj dělají samý budoucí rockový hvězdy.

Když jsem ale dorazil do práce, chlapík, kterej to měl evidentně na povel, byl nějakej nakrknutej.

"Proč jdeš pozdě?" začal na mě křičet.

"Zdál se mi sen o tom, jak jsem rocková hvězda," odpověděl jsem mu.

"Aha, tak to sni dál," řekl a po chvíli dodal: "Ale někde jinde, tady se chodí včas."

No… tak to možná nebyl tak dobrej plán.

Text: Neúspěšný hudebník

Témata: Deník neúspěšného hudebníka, Fanda

zavřít