Automatičtí finalisté Eurovize 2021: Francie a Itálie favority soutěže, bláznivé Německo a dojímavé Španělsko

Vydáno 14.05.2021 | autor: Monika Pokludová

V současné době platí na Eurovizi pravidlo, že země tzv. Velké pětky jsou automaticky kvalifikované do finále. Své místo v něm má pak jisté také pořadatelská země. Má některá z těchto zemí letos šanci bojovat o vítězství?

Automatičtí finalisté Eurovize 2021: Francie a Itálie favority soutěže, bláznivé Německo a dojímavé Španělsko Automatičtí finalisté Eurovize 2021: Francie a Itálie favority soutěže, bláznivé Německo a dojímavé Španělsko

Do Velké pětky patří Španělsko, Itálie, Francie, Německo a Spojené království. Pořadatelskou zemí je letos Nizozemsko. Těchto šest států už má nyní jistotu, že vystoupí ve velkém finále v sobotu 22. května.

Barbara Pravi – Voilà (Francie)

Barbara Pravi se momentálně u bookmakerů přetahuje o první pozici s Destiny z Malty. Její píseň letos eurovizní fanoušky velmi zaujala. Jedná se o pomalou baladu ve stylu francouzského šansonu. Očekává se, že živé vystoupení Barbary bude velmi působivé a emotivní.

TOP 20 písní Eurovize 2021 (I.): Rusko bojuje za práva žen, Kypr opět přichází s taneční písní a Malta jako favorit bookmakerů

Måneskin – Zitti e buoni (Itálie)

Také skladba italské skupiny Måneskin patří mezi favority fanoušků. Spousta lidí u televizních obrazovek bude pravděpodobně překvapena, protože Itálie letos na Eurovizi posílá rock. Tato jihoevropská země vystoupí s rockovou písní poprvé v celé eurovizní historii a fanoušci se tak určitě mají na co těšit. Očekává se velmi energické vystoupení.

Jendrik – I Don't Feel Hate (Německo)

Německá skladba se těžko zařazuje do nějakého žánru. Zpěvák a skladatel Jendrik přichází s trochu experimentální skladbou, jelikož jeho song I Don't Feel Hate je spojen z několika různých částí. Samotný zpěvák hraje na ukulele a tento nástroj by měl mít také na eurovizním podiu. Během vystoupení se očekává bláznivá show. Otázkou je, jak jeho píseň a vystoupení přijmou televizní diváci.

TOP 20 písní Eurovize 2021 (II.): Ukrajina se skladbou inspirovanou folkem, Litva vyzývá k tanci a Norsko se věnuje problematice boje s depresí

James Newman – Embers (Spojené království)

Poměrně dobře je fanoušky letos přijata píseň Spojeného království. James Newman zazpívá skladbu Embers, což je taneční song, který přináší dobrou a veselou náladu. Spojenému království se poslední dobou nedaří tak, jak by si obyvatelé této země představovali, ale letos by mohli získat o něco lepší výsledek než v předchozích ročnících.

TOP 20 písní Eurovize 2021 (III.): Švýcarsko favoritem, Finsko s rockem a taneční Srbsko

Blast Cantó – Voy a quedarme (Španělsko)

Španělský zpěvák Blas Cantó přiváží na Eurovizi dojemnou baladu Voy a quedarme. Cantó tuto píseň věnoval své zesnulé babičce a toto téma o pocitech stesku po milované osobě se objevuje také v oficiálním videoklipu. Na eurovizním podiu se očekává emotivní a intimní vystoupení.

Jeangu Macrooy – Birth of a New Age (Nizozemsko)

Hostitelskou zemi letos reprezentuje Jeangu Macrooy, který má kořeny v Surinamu, kterým je inspirovaný jeho song Birth of a New Age. V písni se kromě angličtiny objevuje také kreolský jazyk Sranan Tongo, který vznikl právě v Surinamu. Skladba je autentická, interpret se jejím prostřednictvím snaží divákům předat část sebe.

TOP 20 písní Eurovize 2021 (IV.): Albánie s tradičními etnickými elementy a Řecko a Česká republika s tanečními songy

Text: Monika Pokludová, foto: soc. sítě interpretů
Témata: Barbara Pravi, Måneskin, Blas Cantó, Jendrik, James Newman, Jeangu Macrooy

zavřít