LIVE: Colours Of Ostrava si druhý den podmanila éterická Aurora, Kensington si přivezli tlumočnici

Vydáno 20.07.2018 | autor: Dominik Pavliš

Ani druhý festivalový den do Ostravy nedorazilo tropické počasí. Mnoho fanoušků navíc zaplakalo nad zrušeným koncertem London Grammar, kteří z vážných zdravotních důvodů nemohli přijet. Krom headlinerů zahráli například Vojta Dyk & B-Side Band, výborní Baro Chandel či Zagami Jericho – vítězka Czechingu. 

LIVE: Colours Of Ostrava si druhý den podmanila éterická Aurora, Kensington si přivezli tlumočnici LIVE: Colours Of Ostrava si druhý den podmanila éterická Aurora, Kensington si přivezli tlumočnici


COLOURS OF OSTRAVA, DEN DRUHÝ
DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE
19. 7. 2018


Colours of Ostrava má nejspíše z českých festivalů nejlepší doprovodný program, na který se opravdu vyplatí chodit. Ve čtvrtek proběhly například workshopy tvůrčího psaní, osobního rozvoje či moderovaný rozhovor s Vladivojnou La Chiou. Mladší návštěvníky zajímala diskuze s YouTuberem Kovym. Na scéně Letní filmové školy Uherského Hradiště si lze odpočinout u kvalitních filmů.

FOTOREPORT: Druhý den Colours Of Ostrava zazářili Kensington, Aurora nebo Vojta Dyk


Kensington

Nizozemská skupina se již od rána procházela areálem a soudě dle jejích instastories se jí v industriálním prostředí velice líbilo. Kapela nemá nálepku největších showmanů, ale celý koncert dokáže utáhnout i pouze zpoza mikrofonů. Českému publiku velmi dobře známí muzikanti jeli celou dobu opravdu naplno, a i když svůj set zahájili už před šestou hodinou večerní, celkem vynikala i světelná show.

Na pár skladeb se objevila i tlumočnice hudby pro hluché Amber Galloway Gallego. Krom hitů Sorry, War či Streets, při nichž formace vyhecovala fanoušky k hromadnému skákání, došlo i na klidnější pianové písně. Skvělý koncert, který byl jistě pro mnoho návštěvníků osobním highlightem. Snad jen ty pokusy o přeříkání pár českých vět už by si obecně mohly kapely odpustit.

Kaleo

Islandští rockeři Kaleo by z fleku mohli vyhrát pomyslnou cenu za nejstylovější skupinu festivalu. Škoda jen, že kvůli zrušeným London Grammar začínali ještě za světla. V pozdějších hodinách by už i tak výborný koncert dostal ještě o to lepší atmosféru. Kaleo si udržují svou ležérní pódiovou image a v modernějším hávu oživují rock, blues, folk, country a příbuzné žánry s velkou grácií. Baskytarista při skladbách pokuřoval cigaretu a show přiživoval i hráč na foukací harmoniku.

Koncert gradoval od pomalejších písní k rychlejším až po závěrečné hardrockové songy. Nechyběly ani až psychedelické instrumentální pasáže a spousta návštěvníků byla tímto setem mile překvapena. Pro zajímavost doplňme, že skladba No Good byla použita jako znělka k seriálu Vinyl.

LIVE: První den Colours Of Ostrava - George Ezra zaujal pop-folkem, Pharrell Williams s N.E.R.D. bavili tanečky

Aurora

Alternativní dark-popová zpěvačka se vrátila na Colours of Ostrava po dvou letech a dostalo se jí velmi milého přivítání v podobě zaplněného areálu. Říká se, že působí jako éterická bytost, nebo že je její hudba až depresivně temná. Aurora je jistě zvláštní, má obrovské charisma a vytváří dojem ztělesněné srdečnosti, ale i když byl její koncert jedním z vrcholů čtvrtečního dne, člověk se nemohl ubránit pocitu, že v proslovech mezi skladbami svou dětinsky roztomilou image až nepřirozeně přehrává.

Její hlas i skladby jsou ale vážně brilantní. Na jednu stranu dost chytlavé, na stranu druhou velmi dobře zaranžované a rozhodně se nesnaží zalíbit každému. Na pódiu předváděla své osobité taneční kreace, které spolu s animacemi lesa dotvářely celkový dojem. Již brzy by se fanoušci měli dočkat nového alba, zatím však Aurora přehrává písně ze svého debutu All My Demons Greeting Me As A Friend, ze kterého na publikum nejvíce fungovaly hity jako Half The World Away, Runaway nebo Running With The Wolves.

text: Dominik Pavliš, foto: David Webr

Témata: Colours Of Ostrava, Kensington, Aurora, Kaleo

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít